09.06.2019., Osijek, Skate park Pannonian - Posljednji dan i finalna vecer Panonnian Challenga 2019 te voznja finalista u kategoriji BMX-a. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
PIXSELL
26.7.2024., 21:15
SHOW ISPUNJEN IMPRESIVNIM TRIKOVIMA

Prvi hrvatski BMX olimpijac Marin Ranteš priprema program za Špancirfest

Prvi BMX biciklist iz Hrvatske kojemu je uspjelo plasirati se na Olimpijske igre, Varaždinac Marin Ranteš, održat će poseban program za posjetitelje Špancirfesta koji će se u gradu baroka održati od 23. kolovoza do 1. rujna, priopćila je u petak Turistička zajednica grada Varaždina.

Zajedno sa zaljubljenicima u ovaj sport iz svog rodnog grada, Ranteš će na varaždinskom Kapucinskom trgu pokazati dio majstorija koje su ga odvele do najveće svjetske sportske smotre, a koja počinje upravo danas u Parizu.

U četvrtak, 29. kolovoza, i u petak, 30. kolovoza, od 19 do 20 sati, izvest će mali show ispunjen impresivnim trikovima i vratolomijama na BMX-u.

Marin Ranteš karijeru je započeo vozeći se varaždinskim ulicama, a upornošću i talentom upisao se već sada u hrvatsku sportsku povijest. Njegov je put inspiracija mnogima i pokazatelj da se snovi mogu ostvariti uz dovoljno truda, odricanja i strasti.

Prvi je put Ranteš na Špancirfestu nastupio lani, što je bila dobra prilika za popularizaciju ovog sporta među posjetiteljima Festivala, a ovoga će puta to biti i najava međunarodnog BMX natjecanja School2Rock kojem će varaždinski Park mladih biti domaćin u subotu, 31. kolovoza.

Natjecanje će imati status državnog prvenstva i tako okupiti najbolje hrvatske BMX bicikliste u disciplini slobodni stil.

Bit će to dio sportskih sadržaja na 26. Špancirfestu, u čiju će se realizaciju uključiti i Hrvatski rukometni savez i Hrvatski teniski savez.