17.06.2022., Split - Mladen Badovinac i Sasa Antic iz TBF-a. Photo: Milan Sabic/PIXSELL
PIXSELL
25.7.2024., 18:15
SERIJAL “ZAUVIJEK AUTOR”

Premijera epizode o Saši Antiću bit će prikazana na VFF-u

Serijal "Zauvijek autor" Tonija Volarića, koji je na proljeće emitiran na HRT-u, bio je gledan, sudeći prema povratnim informacijama gledatelja, koji su tijekom ljetnih druženja znali komentirati pojedine sekvence iz života poznatih hrvatskih glazbenika. Dakle, zaključujemo onako "odokativno" - serijal je bio gledan.

Potonji je probudio znatiželju gledatelja te će stoga i "nova runda" dokumentarca, koja će biti prikazana najesen zasigurno postići uspjeh. Bio je to povod da od autora, redatelja i scenarista Tonija Volarića, dobijemo sve potrebne informacije, iz prve ruke. Od Volarića smo doznali da, dok se čeka još sedam epizoda najesen, on i producenti, te Hrvatsko društvo skladatelja, dobili su još jednu dobru vijest. Naime, još neemitiranu će epizodu o Saši Antiću, koji je široj javnosti poznat kao tekstopisac i suizvođač velikih hitova grupe TBF, moći vidjeti publika na samoj svečanosti zatvaranja ovogodišnjeg Vukovar film festivala, prve večeri rujna. Umjetnički je direktor Festivala, Daniel Rafaelić pogledao film, a HRT je izišao u susret te će priča o pjesniku i reperu kojeg mnogi u samom filmu proglašavaju mlađom verzijom Miljenka Smoje i većim pjesnikom od Johnnyja Štulića, u gradu na Dunavu imati pretpremijeru, doznali smo od Volarića.

- Ovaj je serijal gledanošću i medijskim odjekom već do sada postavio neke nove standarde, a posebno sam sretan što će film o genijalnom Saši i grupi TBF svjetsku premijeru imati upravo u Vukovaru. O Saši govore Zlatko Gall, Ivan Jurić Yuri, Nikola Čelan, Luka Barbić, Mladen Badovinac, Ivan Vuković i Gordan Tudor. Reći ću samo da smo kao ekipa više naučili u Splitu snimajući u realsocijalističkom atomskom skloništu u kojem je TBF imao probe nego od bilo kojeg turističkog vodiča - kazao nam je autor serijala Toni Volarić.

- Velika mi je čast što će epizoda serijala "Zauvijek autor", koja se bavi mojim djelom, biti prikazana u okviru Vukovar film festivala. Premda, u mojoj glavi, ovakvi se filmovi snimaju posmrtno, tako da se sad tu nema baš što čuti i vidjeti. Sve zanimljive pikanterije, koje su pratile dosadan proces stvaranja i nastajanja pjesama, prešućene su iz obzira prema živućima. Ali šta je, tu je, i iz svih tih i mnogih drugih razloga, mogu obećati da ću se od danas, kao najmlađi autor u serijalu, a koji je evo ugazio u šestu deceniju života, držati one Arsenove: "Mlade treba kočiti" - kaže Saša Antić.

Od Sašinih pjesama koje je napisao za TBF, a koje su ušle u anale hrvatske glazbe, svakako treba istaknuti: "Malo sam maka", "Nostalgična", "Smak svita", "Fantastična" te "Grad spava".