Mirela Balic during the photocall of YSL new lipstick Loveshine presentation. April 11, 2024. (Photo by Acero/Alter Photos/Sipa USA) Photo: Alter Photos/SIPA USA
PIXSELL
23.7.2024., 17:03
ZVIJEZDA NETFLIXA

Mireli Balić nagrada u Sarajevu

Omladinski Film Festival Sarajevo, koji je počeo 19. srpnja, a traje do petka, 26. srpnja, ugostio je brojne uzvanike iz svijeta filma. Ove godine najviše pažnje privukla je Mirela Balić, španjolska glumica rodom s Balkana. Ona je jučer sletjela na Međunarodni aerodrom Sarajevo, a u ekskluzivnoj izjavi za Klix.ba rekla je kako je sretna što dolazi u Sarajevo i što je ovo njezina prva nagrada na bosanskom jeziku.

- Strašno me veseli dolazak u Sarajevo. Jako sam zadovoljna što sam ovdje, prvi put dobivam nagradu na mojem jeziku. Inače živim u Španjolskoj, Madrid je moje mjesto, ali to sad što pričam na našem je baš top - rekla je Balić i dodala kako se veseli nagradi u Sarajevu i zato što to ima obiteljsku simboliku.

- Sve me uzbuđuje što se tiče Omladinskog Film Festivala Sarajevo, čekam da pogledam neke filmove. Ima dosta zanimljivih stvari - dodala je Balić u izjavi za Klix.ba.

Njoj je na Omladinskom Film Festivalu Sarajevo sinoć uručena nagrada za najbolju glumicu u serijama u sezoni 2023/2024. godine. Nagrada joj je uručena u sklopu Raiffeisen Vils Open Air kina, prije projekcije filma "Endless Sunday".

Balić je zvijezda nove sezone Netflixove hit-serije "Elite", koja se već godinama nalazi među top-sadržajima španjolske produkcije na Netflixu.

Poznata glumica rođena je 27. kolovoza 1999., a karijeru je započela kao profesionalna violončelistkinja, ali se s vremenom fokusirala na glumu. Prije četiri godine diplomirala je na Kraljevskoj akademiji dramske umjetnosti u Madridu. Prve glumačke korake pravi 2022. u serijama "Tu también lo harías" za Disney+ i "Cristo Y Rey i Zorras" za Atresmedia. Veliku popularnost stiče tijekom 2023. pojavljujući se u Netflixovoj seriji "Elite", a njezin lik Chloe pojavljuje se u 7. i 8. sezoni.

Igrala je i u filmovima "Proyecto Emperadoru" u režiji Jorgea Coire, a nedavno je završila snimanje filma "Mala Influencia", adaptacije Wattpad webnovele, koju je napisala i režirala Chloé Wallance.