Rambo Amadeus
STEFAN RAJHL
19.7.2024., 18:36
SVJETSKI MEGACAR PONOVNO U TVORNICI KULTURE

Koncert Ramba Amadeusa ove jeseni

Svjetski megacar ponovno stiže u Tvornicu kulture! Rambo Amadeus, kultni crnogorski pjevač i tekstopisac, nakon rasprodanog koncerta 2022., sa svojim kvartetom ove jeseni stiže u Zagreb. Spektakl je rezerviran za petak, 27. rujna 2024.

Nakon što je u prosincu 2022. godine održao zagrebački koncert pred krcatom dvoranom, Zoran Stajčić je u izvještaju za portal Ravno do dna napisao: "Tako da se može zaključiti da je uistinu došlo vrijeme da ovaj prvoborac zdrave pameti konačno prepusti klubove mlađem naraštaju i da zauzme dvorane u ovakvim i sličnim prilikama koje će možda biti rjeđe, ali definitivno nezaboravne. Možda pravi odgovor na dvojbu s početka teksta leži upravo u tome da nitko ne želi legendu gledati u klubu. Za legende su dvorane." Stoga, legendarni Antonije Pušić, poznatiji pod imenom Rambo Amadeus, svjetski megacar i tvorac naziva turbofolk, ove će jeseni ponovno nastupiti u Tvornici kulture i prirediti nezaboravno iskustvo.

Beskompromisan, inteligentan i bez dlake na jeziku, Rambo je svoju glazbenu karijeru započeo još 1979. svirajući u različitim bendovima. U solo je vode krenuo 1988. objavom debitantskog albuma "O tugo jesenja", a uslijedili su "Hoćemo gusle" (1989.) i "Psihološko propagandni komplet" (1991.). Od samih je početaka vjerno bilježio društvene okolnosti u kojima se zatekao, pretačući ih u satiričnu i duhovitu kritiku sustava i društva ističući se kao jedinstvena persona na regionalnoj glazbenoj sceni. Uz mnoštvo koncerata, turneja i televizijskih gostovanja Rambo je snimio još petnaestak albuma i kompilacija. Posljednje je izdanje, "Brod budala", snimano nekoliko godina, dovršio i objavio u vrijeme pandemije koronavirusa 2020.

Rambo Amadeus i ove će jeseni iz svog megakataloga pjesama prezentirati pažljivo selektiranu setlistu, a na pozornici će ga pratiti njegov uigrani kvartet vrsnih instrumentalista. Genijalan tekstopisac i fantastičan izvođač te tvorac pjesama kao što su "Urbano", "Džemo voli džem", "Euro Neuro", "Brod budala", "Glupi hit", "Turbo folk", "Amerika i Engleska" i niza drugih ponovno će izazvati kolektivni trans ovog rujna u Tvornici kulture.

Prvih 200 ulaznica po early bird cijeni od 18 eura dostupno je u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima Entrija ili online na Entrio.hr. Regular cijena ulaznice iznosit će 20 eura, a na dan koncerta za ulaznicu bit će potrebno izdvojiti 23 eura.
T.K. n