Animirani film Tarzan

Animirani film Tarzan

Kino mreža
16.7.2024., 19:58
LJETNE MANIFESTACIJE

Film pod zvijezdama i priče o prijateljstvu

Igrani i animirani filmovi za djecu i odrasle, stand-up predstave, dječje radionice

Pučko otvoreno učilište Slatina i ove godine organizira iznimno uspješnu i atraktivnu manifestaciju Ljeto u kinu, koja počinje u četvrtak, 18. srpnja, tradicionalnim programom Kino pod zvijezdama.

Program ispred zgrade Pučkog otvorenog učilišta započinje nastupom slatinskoga glazbenog sastava Blue Moon, koji čine Dražen Čižek i Davor Brijačak, a koji će se predstaviti filmskom glazbom iz svog repertoara te uvesti posjetitelje u svijet filma. Prvi je na redu film Back to black, koji prati život i glazbu Amy Winehouse kroz njezino putovanje od adolescencije do odrasle dobi i stvaranje jednog od najprodavanijih albuma našeg vremena.

Danijela Fabric Fabijanac

Danijela Fabric Fabijanac

Petar Žarković

– Društvo Naša djeca Slatina organizirat će ispred kina tri radionice utorkom ("Džungla kroz oči djeteta", "Najdraže šapice", "Pogodi tko sam!"), a nakon njih pripremamo program za naše malene. Počinjemo s Garfieldom, a nakon toga imamo tri filma Kino mreže u sklopu manifestacije "Ljeto u mreži" te animirane filmove Pustolovine Bubamare i Crnog mačka te Gru i malci: Neustrašivi špijuni. Kako bi se naši građani nasmijali do suza, pobrinuo se LAG Marinianis s dvije stand up predstave. Riječ je o Janu Kerekešu i predstavi Došao sam po vašu kći te BIS Comedy Stand-Up Show Marka Dejanovića, Admira Šećkanovića i Hrvoja Krmelića. Razmišljajući kako pomoći roditeljima koji nemaju gdje ostaviti svoju djecu, paralelno smo u Art-dvorani organizirali kinoprojekcije za djecu. – predstavila je program ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina i predsjednica Upravnog odbora Kino mreže Danijela Fabric Fabijanac.

Osim svega navedenog 7. kolovoza za najmlađe posjetitelje bit će izvedena jedna kazališnu predstava ("Kuhari" Teatra to go), a bit će prikazano i još nekoliko odličnih filmskih ostvarenja, kao što su avanturistički Izazov života, komedija Kaskader i akcijski Zločesti dečki.

Animirani film Moj prijatelj robot,

Animirani film Moj prijatelj robot,

Kino mreža

Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača (Kino mreža) i ove godine pripremila je program pod nazivom "Ljeto u mreži", koji je posvećen filmovima za mlade i djecu u kojima će uživati i odrasli. Od 1. srpnja do 1. rujna u 30 neovisnih kina diljem zemlje bit će prikazana tri filma koja istražuju teme prijateljstva i suradnje kroz avanture u okruženjima džungle, muzeja i budućnosti. Prema najavi Kino mreže, to su animirani filmovi Tarzan, Moj prijatelj robot i Mačke u muzeju, koji pružaju uzbudljiv bijeg od svakodnevice i tako najbolje odražavaju pravi duh ljeta.

Lanjsko Kino pod zvijezdama u Slatini

Lanjsko Kino pod zvijezdama u Slatini

Petar Žarković

Aanimirani Disneyjev obiteljski film Tarzan prikazuje se u čast 25. obljetnice prvog prikazivanja. To je dinamična priča o prijateljstvu, hrabrosti i otkriću, koja sjajno kombinira klasičnu crtanu tehniku s pionirskim kompjuterskim efektima. Obiteljski animirani film Moj prijatelj robot bio je ove godine nominiran za Oscara u kategoriji animiranih filmova, a dobitnik je nagrade Europske filmske Akademije te prestižnih španjolskih Goya nagrada za najbolji adaptirani scenarij i animirani film. Taj animirani spektakl osvojio je srca publike diljem svijeta. Animirani film Mačke u muzeju prati avanture mačka Vincenta i njegova prijatelja miša Mauricea, koji se u muzeju Ermitage zajedno bore protiv poplave i pokušavaju zaštititi umjetnine od štetočinja i kradljivaca. Uzbudljiva je to priča o hrabrosti, prijateljstvu i ljubavi, ispričana kroz šarmantan svijet mačaka u jednom od najpoznatijih svjetskih muzeja.

Manifestacija Ljeto u Mreži održava se uz financijsku potporu Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra u 30 neovisnih kina diljem zemlje, među njima na području Slavonije i Baranje Kino Nova Gradiška i Kino Slatina.