Koje voće jesti kada smo prehlađeni osim popularnih citrusa
Citrusi su među najbogatijim izvorima vitamina C, koji igra ključnu ulogu u jačanju imuniteta. Stoga se za prehladu prije svih preporučuje citrusno voće (naranče, limun, grejp, mandarine). Topla voda s limunom dodatno umiruje grlo i hidrira organizam.
Kivi je među rekordnim izvorima vitamina C, a njegova redovita konzumacija pomaže jačanju obrambenog sustava i smanjenju osjećaja iscrpljenosti. Ananas sadrži bromelain - enzim koji razrjeđuje sluz i olakšava kašalj. Osim toga, ugodan je i osvježavajući, pa ga mnogi dobro podnose i kad nemaju apetit. Jabuke su blage za želudac i bogate vlaknima i antioksidansima. Odličan su izbor kad se javlja manjak apetita ili osjetljiv želudac. Bobičasto voće (borovnice, maline, kupine) - ove male nutritivne “bombe” sadrže visoku koncentraciju antioksidansa koji pomažu organizmu u borbi protiv infekcija.