Jesenski plodovi za snažniji imunitet
Jabuka čisti zube, blagotvorno utječe na probavu, a kvaliteta probave i crijevne flore izravno je povezana s imunitetom.
Ne zaboravite na dnevnu dozu vitamina C
Jesensko voće i plodovi bogati su okusima, od njih se mogu spremati različita jela i deserti. Bučino ulje djeluje protuupalno i štiti krvožilni sustav. Bučine koštice sadrže željezo, cink, selen, omega-3 masne kiseline i proteine. Tijekom hladnijeg dijela godine povećavaju se potrebe za vitaminom C. Zato ne zaboravite na svoju dnevnu dozu vitamina C iz citrusa poput kivija, limuna, mandarina ili šipka. Vitamin C je esencijalan i trebamo ga svakodnevno unositi u organizam jer ga naš organizam ne može sam proizvesti. Jabuka blagotvorno utječe na probavu, a kvaliteta probave i crijevne flore u izravnoj je vezi s imunitetom i zdravljem.
Grožđe odličan desert
Grožđe obiluje vitaminom C i vitaminima B-skupine, ali i brojnim drugim mikronutrijentima. Odličan je desert jer je slatko, ali i sadrži nešto više kalorija od drugog voća.
Bundeva kraljica jeseni
Bundeva je kraljica jeseni i prepoznatljiv detalj jesenske dekoracije okućnice i doma. Potpuno je iskoristiva te se od nje dobivaju razni proizvodi koji obiluju vitaminima.
Vrganji bogati antioksidansima
Vrganji su bogati antioksidansima, vlaknima poput pektina te molekulom ergosterol, koja se transformira u vitamin D. Konzumiraju se svježi, najčešće u juhama ili kajganama. No također se mogu zamrznuti ili sušiti.
Orasi su izvrstan dodatak jutarnjim kašama
Orasi su neizostavan dio prehrane kada govorimo o unosu zdravih masnoća i zdravlju mozga. Upravo na to upućuje i izgled oraha koji, kad se prepolovi, izgleda baš poput mozga. Imaju antioksidativno i protuupalno djelovanje, a bogati su i proteinima.