hrana jedi
25.8.2024., 23:15
Počnite dan kako spada

Uravnotežen doručak za zdravlje i vitalnost

Konzumiranje jaja za doručak može dovesti do smanjenog unosa kalorija tijekom dana jer će vas dugo držati sitima

Doručak bogat proteinima i vlaknima može pomoći u regulaciji razine šećera u krvi i osigurati dugotrajnu energiju. Također vas duže drži sitima, što može smanjiti vaš ukupni unos kalorija i pomoći u postizanju ciljeva mršavljenja, piše Kreni Zdravo. Zobene pahuljice, valjane ili rezane, popularna su i nutritivna opcija za doručak. Mahunarke poput slanutka izvrstan su izvor biljnih proteina i vlakana. Uključivanje slanutka i drugih mahunarki može pomoći u smanjenju gladi i unosa kalorija. Salate mogu biti i odličan doručak. Počnite s lisnatim povrćem i dodajte izvore proteina poput jaja, graha i sira, zajedno s povrćem i sjemenkama.

Slani ili slatki svježi sir

Svježi sir dobra je opcija za one koji žele smršavjeti, a osigurava vitamine i minerale. Svježi sir može se jesti u slatkoj i slanoj varijanti; dodajte voće ili orašaste plodove za dodatna vlakna.

Smoothie bogat proteinima

Proteinski prah praktičan je način za pripremu smoothieja. Za opciju pogodnu za mršavljenje pomiješajte protein sirutke s bobičastim voćem, maslacem od orašastih plodova i mlijekom.

Muffini s jajima i povrćem

Jaja su izvrstan izvor proteina i jednostavna su za pripremu. Za muffine pomiješajte jaja s nasjeckanim povrćem i malo sira pa ispecite u kalupima za muffine. Lako ih je pripremiti u rinfuzi i zamrznuti za poslije.

Grčki jogurt s voćem i chia sjemenkama

Grčki jogurt bogatiji je proteinima od običnog, što ga čini odličnim izborom za mršavljenje. Porcija od 200 g sadržava gotovo 20 g proteina, što vam pomaže da ostanete siti. Dodatci kao što su chia sjemenke i bobičasto voće mogu poboljšati sitost.