platforma YouTube
PIXABAY
17.10.2024., 14:27
YOUTUBE NAJAVIO NOVITETE

Uveli fino podešavanje brzine i “sleep timer”

YouTube uvodi poboljšanja svoje platforme osluškujući povratne informacije korisnika, koji će sad na raspolaganje dobiti fino podešavanje brzine reprodukcije, kao i "sleep timer". Može se podesiti reprodukcija na 0,05x, za razliku od 0,25x kao dosad, dok je maksimum i dalje ostao 2x. YouTube je odlučio omogućiti upotrebu svog "sleep timera", kojim korisnik može podesiti timer za zaustavljanje reprodukcije nakon 10, 15, 20, 30 ili 45 minuta, jednog sata ili nakon završetka videa. Te opcije su prije bile dostupne samo Premium pretplatnicima.
Pretraživanje u landscape modu bit će unaprijeđeno za iOS nešto kasnije ove godine, a in-app miniplayer se sad može podešavati po veličini i pomicati. Korisnici mogu kreirati kolaborativne liste za reprodukciju, dizajnirati vlastite prilagođene thumbnailove koristeći se vlastitim fotografijama ili generativnim UI-jem. Kasnije ove godine bit će moguće glasati za klipove u listi za reprodukciju. Značke stižu u aplikacije YouTube i YouTube Music na mobilne uređaje, a među njima su one za prve pretplatnike članove kanala, za osobu koja ispravno odgovara u kvizovima i drugo.
YouTube za televizore dobiva više “kinematografski osjećaj”. Primjerice, kad korisnik posjeti stranicu kanala preko TV-a, video će se pokrenuti automatski i tako pružiti teaser sadržaja određenog kreatora.