Analogue 3D
YOUTUBE
17.10.2024., 14:28
NOVA VERZIJA IGRAĆE KONZOLE

Uskoro u prodaji “novi Nintendo 64”

Tvrtka Analogue objavila je detalje o svojoj verziji kultne igraće konzole Nintendo 64. Analogue 3D će se na tržištu pojaviti početkom sljedeće godine, odnosno u prvom kvartalu, a stajat će 249,99 dolara. Konzola će biti dostupna u crnoj i bijeloj boji, a prednarudžbe se otvaraju 21. listopada. Osim detalja o prodaji i cijeni Analogue je objavio i prve fotografije konzole.
Prva najava dolaska konzole Analogue 3D stigla je početkom godine, a uređaj čini moderni pristup klasičnoj konzoli N64. Analogue je imao slične proizvode u prošlosti, koji uključuju NES, SNES, Sega Genesis i Game Boy. Nova konzola može prikazivati klasične igre u 4K rezoluciji te uključuje brojne modove ekrana kako bi se oponašao izgled i osjećaj CRT ekrana. Analogue 3D je 100 posto kompatibilan s catridgeima namijenjenima konzoli N64 te se koristi FPGA tehnologijom koja konzoli omogućava da funkcionira kao originalna. To su dobre vijesti za N64, koji se pokazao posebno teškim za emulaciju. Konzola podržava Bluetooth, ima četiri ulaza za originalne kontrolere, dva USB ulaza i slot za SD karticu. Koristi se operativnim sustavom 3D OS.
Međutim, konzola ne dolazi s kontrolerom, ali je 8bitdo proizveo unaprijeđenu verziju N64 kontrolera, koja se prodaje odvojeno po cijeni od 39,99 dolara. Ima i Hall palicu te je kompatibilan i s ručnom konzolom Switch, s uređajima koji se koriste Androidom, kao i s PC-jem. Gameri uvijek imaju opciju upotrebe originalnih N64 kontrolera.