MARIN REŽIĆ
27.9.2024., 07:15
HUAWEI WATCH GT5 PRO

Luksuz, funkcionalnost i snaga u jednom paketu

Izvanredan pametni sat koji spaja luksuzan dizajn, vrhunske funkcionalnosti i nevjerojatnu izdržljivost baterije

Mislimo da više nije uopće upitno postavljati si pitanje jesu li pametni satovi postali mainstream. Za većinu korisnika upravo pametni satovi bit će prvi koje će gledati, a oni bezvremenski, skupocjeni i u pravom smislu te riječi – luksuzni, ostaju kao niša za kolekcionare, one koji baštine tradiciju i spremni su na sat potrošiti svotu dobrog rabljenog automobila. U svakom drugom slučaju pametni satovi su logičan izbor, a ako ste njihov ljubitelj, upravo predstavljeni Huawei Watch GT5 Pro uređaj je koji svakako vrijedi razmotriti.

Snažni titanij

Huawei je s petom generacijom svoje popularne "Gran Turismo" serije još jednom nadmašio očekivanja, a Watch GT5 Pro je pravi predstavnik kvalitete koju očekujemo od ovih satova. Sa svojim osmerokutnim kućištem od titanija, sat odaje osjećaj luksuza i snage. Uporaba titanija nije stala samo na kućištu sata nego je od njega izrađen i remen koji dodatno pridonosi osjećaju premium izrade. Iako se može činiti pomalo nezgodnim imati remen od titanija zbog zveckanja prilikom vibracija, pogotovo noću, lako smo se naviknuli na to. U pakiranju sa satom, osim beskontaktnog punjača, stižu i praktični produžetci remena. Zahvaljujući titanijskom kućištu i keramičkoj poleđini GT5 Pro iznimno je lagan i ugodan za nošenje, a tanki profil (dimenzije sata su 46.3 x 46.3 x 10.9 mm) omogućava njegovo nošenje bez zapinjanja za odjeću. Ekran, AMOLED dijagonale 1.43 inča, iznimno je jasan, čak i pod izravnim suncem, a jačina pozadinskog osvjetljenja dovoljna je za sve uvjete. Za postavljanje sata nužno je koristiti Huawei Zdravlje aplikaciju, koja je dostupna u brojnim trgovinama aplikacija. Primjerice za Apple i Samsung pametne telefone aplikacija je AppStore, odnosno Galaxy Store trgovinama. Očekivano, Huawei pametni telefoni odmah ju imaju dostupnu.

MARIN REŽIĆ

Zdravlje, baterija i sport

GT5 Pro donosi brojne nove funkcije, uključujući unaprijeđeni HUAWEI TruSense sustav za praćenje zdravlja, koji sada uključuje precizniji 12-kanalni senzor za mjerenje otkucaja srca. Nova značajka ekskluzivna za Pro model je HUAWEI Sunflower Positioning System, koji poboljšava preciznost GPS-a za 40 %, a također bilježi preciznije rezultate za udaljenost i tempo. Ipak, GT5 Pro donosi i nešto što će razveseliti sve one koji ciljaju na pametne satove – trajanje baterije. Naime, jedna od najsvjetlijih točaka je trajanje ugrađene baterije, ona traje do deset dana s jednim punjenjem, što je standard koji Huawei redovito postiže. Osim toga bežično punjenje omogućuje punjenje od 10 % do 100 % za samo sat vremena, što je izvrsna karakteristika u svijetu pametnih satova. GT5 Pro donosi brojne značajke praćenja sportskih aktivnosti. Primjerice, ronilačka funkcionalnost mjeri dubinu s pomoću pritiska na membrani zvučnika, što je posebno impresivno, a još je impresivnije što Huawei tvrdi da sat podržava ronjenje do 42 metra. Ako niste toliko ekstremni, sat također donosi napredne mogućnosti praćenja trčanja, biciklizma i golfa, što uključuje 3D karte golf-terena. Za bicikliste i trkače GT5 Pro nudi navigaciju preko zapešća, glasovne upute te podršku za topografske karte.

Huawei je predstavio petu verziju svog Harmony OS-a, koja je sada još glatkija i intuitivnija. Prečice do najvažnijih metrika, poput otkucaja srca, sna ili temperature tijela, omogućuju jednostavan pregled svih zdravstvenih podataka. Aplikacija Huawei Health pruža detaljan uvid u sve prikupljene podatke. Sat sinkronizira sve podatke s pametnim telefon, pa ako ste jedan od onih komu je dan isplaniran po Google kalendaru, GT5 Pro će vam biti neizostavni saveznik. Ako tražite pametni sat koji kombinira dugotrajnost baterije s naprednim značajkama praćenja zdravlja i sportskih aktivnosti, Huawei Watch GT5 Pro svakako je model koji vrijedi razmotriti i uzeti u najuži izbor. Naše preporuke su tu!