Čitač ljudi
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
28.10.2024., 15:42
CK GRADA BELOG MANASTIRA

Gostovanje monodrame “Čitač ljudi” Teatra Fort Forno iz Bala

Centar za kulturu Grada Belog Manastira uz potporu Ministarstva kulture i medija RH organizira gostovanje kazališne predstave "Čitač ljudi" Teatra Fort Forno iz Bala, i to u srijedu, 6. studenoga, u 19 sati u Dvorani za produkcije Umjetničke škole Beli Manastir.
“Čitač ljudi" duhovito je koncipirana interaktivna monodrama koja obrađuje vrlo intrigantnu temu - kako izraziti sebe i zanemariti traumatična iskustva kojima je svaki mladi čovjek izložen u svom formativnom razdoblju, i u obitelji i među vršnjacima u školi i društvu. Čitanje sebe i drugih cjeloživotni je proces: nepredvidljiv i pun iznenađenja, živ i uzbudljiv, dramatičan i komičan. U sjećanja nam se bilježe i događaji i doživljaji koje dijelimo i stvaramo s roditeljima, rođacima, vidljivim i manje vidljivim prijateljima; sve do školovanja i odrasle dobi, kada promišljamo o načinima izražavanja samih sebe kako bismo pronašli autentičnost koja nas izgrađuje.
Inače, "Čitač ljudi" autorski je projekt glumca Gabrijela Perića i redatelja Roberta Raponje, koji su i autori teksta predstave, te dramaturginje Tatjane Šuput Raponja, Rije Trdin, koja potpisuje likovnost, i Željke Flegar, koja je autorica prilagodbe na engleski jezik, a to je ujedno i njezin mentorski rad. Predstava, naime, ima dvije verzije - hrvatsku i englesku ("The Reader of People"), a u obje igra Gabrijel Perić, uspješni mladi glumac iz Osijeka.
Ulaznice po cijeni od šest eura mogu se kupiti u pretprodaji svakog radnog dana od 9 do 14 sati u Centru za kulturu, rezervirati na broj 095 383 9139 (rezervacija vrijedi jedan dan) ili kupiti na dan predstave od 17.30 do 18.30.