Zagreb, 17.10.2023. - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici obišli su Gradsko dramsko kazalište Gavella uoči skorog otvorenja i održali redovnu konferenciju za medije. Na fotografiji velika dvorana Gavelle. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd
HINA/LANA SLIVAR DOMINIĆ
28.10.2024., 15:48
4. - 11. STUDENOGA

Gavelline večeri: osam predstava

Predstavom “Slučaj vlastite pogibelji” 4. studenoga počinju 37. Gavelline večeri, na kojima će do 13. studenoga biti izvedeno osam predstava u konkurenciji za nagrade i jedna izvan konkurencije, objavilo je Kazalište Gavella. Na festivalu će sudjelovati kazališta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Predstava “Slučaj vlastite pogibelji”, koja otvara festival, nastala je u koprodukciji HNK u Varaždinu i HNK Ivana pl. Zajca Rijeka prema romanu Kristiana Novaka i u režiji Ivana Plazibata. Programsko vijeće, u kojemu su Dražen Ferenčina, Marina Fakac i Enes Vejzović, ističe da predstava na festival stiže nagrađena trima nagradama na Marulićevim danima.
Posljednjega dana festivala, 13. studenoga, dodijelit će se četiri nagrade - za najbolju predstavu, režiju te žensku i mušku ulogu, a nakon dodjele izvan konkurencije bit će izvedena “Prosjačka opera” Bertolta Brechta i Kurta Weilla u režiji Lenke Udovički, nastala suradnjom GDK Gavella i Ulysses teatra.