Kako napraviti kruh
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
21.10.2024., 14:09
ZLATA VRIJEDNO UMIJEĆE

ŠK: Nova knjiga majstora pekarstva

Uz tradicionalno obilježavanje Dana kruha u listopadu zagrebačka izdavačka kuća Školska knjiga objavila je knjigu “Kako napraviti kruh” majstora pekarstva Emmanuela Hadjiandreoua koja otkriva kako savladati to zlata vrijedno umijeće. Knjiga donosi više od 60 recepata za uspješno pečenje kruha u vlastitom domu, od bijelog s kvascem preko zdravijih bezglutenskih verzija do popularnijih kruhova s kiselim tijestom, od ciabatta i focaccia do kroasana i brioša. U novoj svjetskoj uspješnici nagrađivanog pekara umjetnost stvaranja kruha predočena je korak po korak, uz fotografije Stevea Paintera, koje otkrivaju kako je skromni kruh od pamtivijeka bio temelj obiteljskih objeda, a posljednjih se godina običaj pečenja kruha kod kuće naveliko vraća.