Sandra Paović s djecom u Vukovaru

Sandra Paović s djecom u Vukovaru

GK VUKOVAR
20.10.2024., 10:55
MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Pokrenuta kampanja “Nagradi se čitanjem”

Posebno mjesto u programu imali su susreti vukovarske

olimpijke i paraolimpijke Sandre Paović s djecom i mladima

Mjesec hrvatske knjige, koji se ove godine održava pod sloganom "Pričaj mi...", Gradska knjižnica Vukovar obilježit će brojnim programima. Tradicionalni povrat knjiga bez naplate zakasnina imali su prvoga dana manifestacije, 15. listopada, i ponovit će ga posljednjega dana, 15. studenoga.

GK VUKOVAR

Poticaj na čitanje

Početak Mjeseca hrvatske knjige obilježili su i početkom kampanje "Nagradi se čitanjem", koja će trajati do kraja godine. Kampanjom žele potaknuti građane na čitanje, provodi se u središnjoj ustanovi i svim ograncima knjižnice tako da za svaku posuđenu knjigu korisnici osvajaju jedan nagradni bod.

- Korisnici koji žele sudjelovati u kampanji prilikom dolaska u knjižnicu preuzimaju poseban straničnik na kojem će djelatnici knjižnice bilježiti broj posuđenih knjiga, odnosno bodova. Za 30, 50 ili 70 posuđenih knjiga, odnosno osvojenih bodova, moći će ih zamijeniti za neku od prigodnih nagrada u knjižnici u Vukovaru. Za one koji posude više od 70 knjiga također imamo prigodne poklone, pojašnjavaju iz knjižnice, dodajući kako su nagrade osigurali i donacijama brojnih nakladnika i distributera knjiga, kao i drugih knjižnica tijekom godine te brojnih suradnika i mreže Američkih kutaka u Republici Hrvatskoj.

GK VUKOVAR

Početak nacionalne manifestacije obilježili su i službenim puštanjem u rad knjigomata Gradske knjižnice Vukovar, uz zahvalu sudionicima "Likebook crowdfunding kampanje", kojim su omogućili novu uslugu za korisnike knjižnice. Poručili su kako će, kada se knjigomat koristi tijekom radnog vremena ustanove, knjige biti razdužene isti dan, a u slučaju korištenja nakon radnog vremena knjige će biti razdužene prvog sljedećeg radnog dana.

Posebno mjesto u programu Mjeseca hrvatske knjige u Vukovaru pripalo je susretima s vukovarskom olimpijkom i paraolimpijkom Sandrom Paović, koja je motivacijskim predavanjima podijelila svoju sportsku i životnu priču s oko 700 učenika i studenata tijekom dvodnevnog druženja u Borovu naselju i Vukovaru. Iznimno emotivna i potresna priča Sandre Paović priča je o ljubavi prema sportu, borbi, žrtvi i odricanju kroz život te svemu što je potrebno kako bi čovjek ispunio sebe.

Izložba slika

- Bez obzira na to što vam život donese, što vam ponudi ili s čim vas suoči, ne odustajte, budite uvijek najbolja verzija sebe i dajte sve od sebe, jer tada ste zapravo pobijedili - poručila je Paović učenicima i studentima.

Također je u prostoru knjižnice organizirano predstavljanje knjige o njezinu životu "Volim život", od dana odrastanja i prvih koraka u sportu, preko velikih uspjeha u stolnom tenisu, do prometne nesreće koja joj je promijenila život.

Manifestacija neće proći bez izložbe, pa tako iz knjižnice najavljuju kako će u ponedjeljak, 21. listopada, otvoriti izložbu slika "Četiri godišnja doba kroz pejzaže" vukovarske umjetnice Marice Mijatović, koja će ostati postavljena do 15. studenoga.

GK VUKOVAR

Tijekom Mjeseca hrvatske knjige imat će i izložbu i predavanje "Vukovar, grad vječnog trajanja" iz ciklusa "Zavičajna kronika", a uz brojne zanimljive aktivnosti i iznenađenja neizostavni dio su organizirani posjeti djece iz vrtića i osnovnih škola.

Priredili su i prigodni kutak za fotografiranje inspiriran pripovijedanjem starih bajki i priča.