14.10.2024., Zagreb - U Hrvatskom narodnom kazalistu dodjeljena je nagrada Tito Strozzi za sezonu 2023./2024. Nagradu je dobila opera La Boheme. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
PIXSELL
14.10.2024., 15:52
NAJBOLJA PREMIJERA

“La Bohème” dobila nagradu “Tito Strozzi”

Opera "La Bohème" Giacoma Puccinija u režiji Marija Pontiggie dobitnik je nagrade "Tito Strozzi" za sezonu 2023./24. za najbolju premijeru u produkciji HNK-a u Zagrebu. "La Bohème" je premijerno izvedena 17. svibnja pod dirigentskim vodstvom maestra Piera Giorgia Morandija, aktualnoga šefa-dirigenta Opere HNK, u režiji argentinskoga redatelja Marija Pontiggie. Opera je prigodno postavljena na pozornicu u povodu stote godišnjice Puccinijeve smrti. Ulogu pjesnika Rodolfa u premijernoj je izvedbi pjevao Matteo Lippi, a u drugoj podjeli tu je ulogu predstavio Stjepan Franetović.
- Kao glazbenik Schaunard na premijeri je nastupio Giovanni Romeo, a u drugoj podjeli Davor Nekjak. U ulozi slikara Marcella i filozofa Collinea u prvoj su podjeli bili Ljubomir Puškarić i Luciano Batinić, a u drugoj Livio Holender i Diego Maffezzoni - podsjetila je predsjednica povjerenstva Zdenka Weber. Weber je dodala da su u obje podjele angažirane "sopranistice čijem se pjevanju i scenskim ostvarenjima nema što zamjeriti".