Klupko smijeha
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
8.10.2024., 12:59
NASMIJTE ŽIRI

Prijavite se na Klupko smijeha ‘25.

Udruga za poticanje kulture i obrazovanja (UPKO) iz Slavonskog Broda najavila je sedmi zaredom natječaj za kratku humorističnu priču Hrvatske - Klupko smijeha 2025. Ovaj natječaj, koji slavi humorističnu književnost i autorsku kreativnost, otvoren je za sve pisce diljem Hrvatske. Organizatori vas pozivaju da nasmijete žiri svojim originalnim i vedrim pričama te se pridružite društvu nagrađenih autora.
Na natječaju sudjeluju autorice i autori iz cijele Hrvatske. Priča mora biti vedrog i/ili humorističnoga sadržaja. Priča duljinom ne smije prelaziti 12.000 slovnih znakova s prazninama. Tema kratke priče je slobodna, a priča ne smije biti prethodno objavljena. Autor/autorica može poslati samo jednu priču. Rok za slanje priča na natječaj je do 1. prosinca 2024. godine. Priče se šalju e-poštom na adresu: [email protected]. Natječaj je anoniman, stoga se prijave šalju u dva odvojena Word dokumenta: prvi dokument je obrazac s logom udruge (na web stranicama udruge UPKO, http://www.upko.hr) i potrebnim podacima o autoru (ime i prezime, adresa, broj telefona i zaporka), drugi dokument je tekst priče i autorova zaporka navedena u prvom dokumentu (obrascu prijave). Radovi poslani poslije navedenoga roka, kao i oni koji ne udovoljavaju ostalim propozicijama natječaja, ne ulaze u razmatranje za nagradu.
Dodjela nagrada održat će se u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu 7. veljače 2025. godine. Na svečanost će biti pozvani svi finalisti, a imena troje najboljih autora bit će otkrivena na samom događaju. Najuspješnije priče bit će objavljene na mrežnim stranicama Gradske knjižnice Slavonski Brod te u tjedniku “Posavska Hrvatska”. Natječaj organizira UPKO, a suorganizatori su Gradska knjižnica Slavonski Brod, Gradska knjižnica Nova Gradiška i Gradska knjižnica Osijek, uz potporu Društva hrvatskih intelektualki.