BRUNO JOBST
4.10.2024., 13:42
PRVA SEZONA JE POČELA

Veliko zanimanje građana za koncerte u Dvorani F. Krežma

Prodali smo 309 pretplata, a za sad je rasprodan koncert Orkestra Glenna Millera kao i koncert ansambla LADO, kaže Majić

Prva koncertna sezona nove osječke Dvorane Franjo Krežma u Kulturnom centru izazvala je veliko zanimanje građana, koji su u velikom broju kupili pretplate za ciklus koncerata KC-a kako bi si osigurali mjesto za vrhunske nastupe vrsnih glazbenika.

Podsjetimo, u Krežmin ciklus pripadaju koncerti: Orkestar Glenna Millera 7.10, Zagrebačke filharmonije 12.10., Zagrebačkih solista 22.10., Okteta violončela 21.11., Ansambla LADO 30.11., Panonske filharmonije 12.12., Recital Gorana Filipeca 15.2.'25., Panonska filharmonija 23.3.'25. i 17.5. '25. te Perpetuum Jazzile 14.6. '25. Ulaznica još ima, ali ne za sva ova događanja.

- Prodali smo 309 pretplata za ovu prvu sezonu nove Dvorane, a zanimanje građana za ulaznice za pojedine programe je doista veliko. Za sada je rasprodan koncert Orkestra Glenna Millera kao i koncert ansambla LADO, a podijeljene su i sve besplatne ulaznice za koncert Zagrebačke filharmonije. I ulaznice za koncert Zagrebačkih solisti se također dobro prodaju pa do tog koncerta mislimo da će i on biti rasprodan. Uglavnom, jako smo zadovoljni interesom građana - rekao nam je Ivan Kristijan Majić, ravnatelj Kulturnog centra.

Stigle su najave ostalih koncerata u novoj Dvorani "Franjo Krežma". Tako će 19. listopada u 20 sati biti koncert "Zoran pjeva Arsena", Zorana Predina & Django group. Organizator je KC Osijek, a ulaznice po cijeni od 20 eura mogu se kupiti online na core-event.co ili na blagajni KC-a od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati.

Potom 6. studenoga u dvoranu stiže koncert "Večer sevdalinki", u 20 sati, koji organizira Music Time, a ulaznice su u prodaji online na eventim.hr. Na pozornici će ove godine zablistati Dragan Stojković Bosanac, Hari Mata Hari, Alma Subašić, Aleksandra Stojković Džidža, Azra Husarkić, Esad Kovačević, Sidik Šabanović, Antonija Batinić, Amel Ćurić i Eldin Huseinbegović. Prati ih Orkestar Dinka Mujanovića.

Ibrica Jusić će svoj obljetnički koncert u osječkoj dvorani održati 20. prosinca, organizator je KC, a ulaznice po cijeni od 20 eura mogu se kupiti online na core-event.co ili na blagajni KC-a od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati. n