ASSITEJ plakat
ASSITEJ plakat
4.10.2024., 13:40
U ČAKOVCU

Slavonska kazališta na ASSITEJ-u

U ponedjeljak, 7. listopada, počinje 27. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ u Čakovcu. Od 20 prijavljenih predstava selektor, teatrolog Igor Tretinjak, odabrao je deset najboljih, koje će publika vidjeti na Susretu.

Susret u Čakovcu počinje 7. listopada predstavom "Mirabilia" (UO VRUM), a nastavlja se sve do petka predstavama "Male ljudetine" (DK Dubrava i Teatar Poco Loco), "Jonathan" (Mali teatar i Teatar Nula Nula Dva), "Zezop" (Kazalište lutaka Zadar), "Šapat duše" (HNK u Varaždinu), "Maca papučarica" (GKL Split), "Divlja vatra" (KD Pinklec i Orna Porat Theater), "Bajka sva od šećera" (GK Joza Ivakić Vinkovci i Kazalište Virovitica), "Sutra to možeš biti ti" (Kazalište Virovitica) i "Bomboniera variete!" (GKL Rijeka).

Dodjela nagrada jedan je od načina da se adekvatno i dostojanstveno vrednuje i potiče rad umjetnika koji se bave kazalištem za djecu i mlade. Susrete će pratiti stručno povjerenstvo od tri člana (Ivana Vukićević, Ivana Vuković i Drago Utješanović), koje će dodijeliti nagrade u deset kategorija, a dječji žiri dodijelit će i svoju nagradu. U konkurenciju za nagrade ulaze selektirane predstave koje sudjeluju na Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade.

Budući da svaki član prijavljuje predstavu po svom izboru, na Susretu sudjeluju najreprezentativnije godišnje produkcije hrvatskih kazališta za djecu i mlade koje je izabrao selektor.

- Sa zadovoljstvom gledamo na rast našeg centra, povećani interes za umrežavanje i zajednički transparentan rad na podizanju kvalitete kazališta za djecu u Hrvatskoj. Očekujemo da će, kao i do sada, predstave vidjeti više od 5000 djece vrtićke i školske dobi - poručili su iz Hrvatskog centra ASSITEJ.

I ovi Susreti, kao svi dosadašnji, organiziraju se u suradnji Hrvatskog centra ASSITEJ, Kazališne družine Pinklec i Centra za kulturu Čakovec.