predstava Pepeljuga, GK Joza Ivakić

predstava Pepeljuga

KRISTIJAN CIMER
4.10.2024., 13:38
GRADSKO KAZALIŠTE “JOZA IVAKIĆ”

Dječji mjuzikl o lijepoj i skromnoj Pepeljugi

Mjuzikl za djecu "Pepeljuga" bit će u subotu, 5. listopada, u 11 sati izveden u Gradskom kazalištu "Joza Ivakić" u Vinkovcima. Mjuzikl je nastao prema motivima bajke Charlesa Perraulta, a radi se o zajedničkoj predstavi GK "Joza Ivakić" Vinkovci i Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku. Tekst i režija su djelo Vladimira Andrića, a igraju i animiraju: Matea Marušić, Vedran Dakić, Antonija Mrkonjić, Katarina Šestić Baotić, Josipa Oršolić, Vladimir Andrić i Zorko Bagić.

Priča je to o skromnoj, nesebičnoj i nesretnoj djevojci, s porukom da se dobro uvijek isplati; dobro uvijek pobjeđuje.

- "Pepeljugu", bajku koja je obilježila ili samo proletjela kroz djetinjstvo svakog od nas, ispričat ćemo, otpjevati i otplesati našoj najdražoj publici, djeci. Pričom o skromnoj, nesebičnoj ali i nesretnoj djevojčici mališanima poručujemo da se dobrota, skromnost i nesebičnost uvijek na kraju isplate. Koliko god pravda, sreća i zaslužen odmor bili daleko, koliko god nam se u životu problemi činili velikima, moramo zanati da će "bolje sutra" svakako doći i da ga sve zlo i sva nepravda ovog svijeta ne mogu zaustaviti. Da dobro uvijek pobjeđuje, čuli smo milijun puta, ali i milijun puta smo vidjeli da to baš i nije tako, a ova Pepeljuga nam poručuje da nikada ne smijemo prestati vjerovati u bolje sutra i da ćemo dobrotom zaslužiti dobro - kaže Andrić.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni kazališta od ponedjeljka do petka od 15 do 20 sati, kao i sat vremena prije početka izvedbe. Rezervacije se primaju isključivo telefonski za radnog vremena blagajne (032/338-752).