Predstava Šuma Striborovasvibanj 2019.ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija
20.9.2024., 14:20
deset amaterskih skupina

Slavonska ​kazališta na Komedija festu

Na programu ovogodišnjeg Komedija festa, koji će se održavati od 19. do 29. rujna, sudjelovat će deset amaterskih skupina iz Hrvatske, BiH i Srbije, a prodaja karata počela je ovih dana.

Festival se održava 13. put zaredom u organizaciji Bjelovarskog kazališta, a pokrovitelji su Grad Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorska županija te Ministarstvo kulture i medija. Voditeljica Bjelovarskog kazališta i selektorica festivala Margareta Maja Fabičević istaknula je na konferenciji za novinare da je program iznimno zanimljiv i bogat.

- Repertoar je fantastičan. Pogledala sam sve predstave i sve su jednako kvalitetne. Tome u prilog idu i brojne nagrade koje su predstave osvojile na raznim festivalima i natjecanjima. Glumci nam dolaze iz cijele Hrvatske te BiH i Srbije. Najavljujemo jako dobru zabavu, prštavi smijeh i druženje - poručila je Maja Fabičević, voditeljica Bjelovarskog kazališta.

Dodala je kako je festival natjecateljskog karaktera, pa će stručni žiri odabrati najbolje izvedbe, a predstave će ocjenjivati i publika. Cijena ulaznice iznosi pet eura po predstavi, odnosno četiri eura za djecu i umirovljenike.

- Kazališta su tijekom festivala uvijek popunjena, i to nas iznimno veseli. Dodao bih kako ćemo uskoro predstaviti i novu jesensku shemu programa "Kazalište u gostima". Program ovogodišnjeg Komedija festa je odličan, donosi velik broj predstava i, naravno, uvijek odličnu organizaciju - poručio je Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara.

Komedija fest otvorit će predstava “Željezne hortenzije” kazališta “Komedijaši” iz Stažnjevca, a nastupit će i Pučka scena Hercegovac s predstavom “Boing, boing”, KUU Mosor s predstavom “U sudnici”, a Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda izvest će predstavu “Šuma Striborova”. Dramska udruga KAJ iz Zaboka pripremila je predstavu “Šnajderica Mica”, a Slavonski putujući teatar i Kazalište “Mika Živković” Retkovci nastupit će s predstavom “Vila Lila”. Gradsko kazalište mladih iz Viteza (BiH) izvest će predstavu “Stani inspektore”. Festival zatvara Bjelovarsko kazalište predstavom “Zato što sam žena”. Predstave za djecu izvest će Dječje kazalište Čakovec, Gradsko kazalište mladih Vitez i Amatersko pozorište “Branislav Nušić” iz Šida (Srbija).