Vinum eta poeta, Denis Ćosić

Denis Ćosić

Branka Starčević Tesari
14.9.2024., 15:30
požeški ogranak Matice hrvatske

Vinum eta poeta 2024: Laureat pjesnik i dramatičar Denis Ćosić

Ovogodišnji pobjednik natječaja Vinum et poeta požeškog ogranka Matice hrvatske je pjesnik i dramatičar Denis Ćosić. Proglašenje i uručivanje nagrade održano je na Večeri poezije i vina 2024. u posebnom ambijentu podruma Vinum Academicum, gdje su gosti bili eminentni hrvatski suvremeni pjesnici,  koji su uz dobru vinsku kapljicu govorili svoje stihove pjesama pristiglih na nacionalni Natječaj za najbolju neobjavljenu pjesmu inspiriranu vinom ili vinogradom 2024.

Vinum eta poeta
Branka Starčević Tesari

Program se sastojao od predstavljanja svih autora i njihovih radova, a Denis Ćosić pobijedio je s pjesmom "Sezona je ljubavi, sedamnaest mi je godina". Tradicionalnu manifestaciju Večer poezije i vina 2024. organizirali su Ogranak Matice hrvatske u Požegi i Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi. Pokrovitelji su Grad Požega, Požeško-slavonska županija i Općina Kaptol.

Vinum eta poeta
Branka Starčević Tesari

Denis Ćosić, nagrađivani je hrvatski pjesnik i dramatičar.  Autor je zbirki poezije Neonski bog mržnje, Crveno prije sutona i Košute su plakale bez rogova. Pjesme su mu objavljenje u različitim antologijama, zbornicima, časopisima i na portalima u Hrvatskoj i regiji, a prevedene su na engleski, francuski, makedonski, njemački, slovački, slovenski i talijanski jezik.