Osijek, 26. 08. 2024, Kulturni Centar Osijek, KC Osijek, obilazak nove koncetne dvorane, Franjo Krežma i predstavljanje novog koncertnog klavira. snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
4.9.2024., 08:30
DVORANA “FRANJO KREŽMA” U KULTURNOM CENTRU

Ulaznice za 10 koncerata u jednoj sezoni nove dvorane mogu se kupiti na dvije rate

Osječka je publika cijelo ljeto u iščekivanju, otkako je najavljeno otvaranje naše prve koncertne dvorane, najveće i najmodernije u Hrvatskoj nakon zagrebačke "Vatroslav Lisinski". Nestrpljivo se čeka 27. rujna, kada će Dvorana "Franjo Krežma" otvoriti svoja vrata uz Simfonijski orkestar HRT-a. Radovi u projektu vrijednom od 1,7 milijuna eura lagano se privode kraju, što znači da će uskoro biti moguće osigurati svoje mjesto u publici. Detalje o plaćanju pretplate za koncerte brojnih renomiranih domaćih i svjetskih glazbenika donosi ravnatelj Kulturnog centra, Ivan Kristijan Majić.
- Zanimljivo je da se već duže od 100 godina u osječkim novinama spominje ta potreba za nekim novim, velikim koncertnim mjestom, dvoranom. Deset je koncerata u sezoni, odnosno devet plus jedan gratis koncert, a cijena tih koncerata je 100 eura. Ono što je pogodnost jest da ih se može kupiti na dvije rate. Pretplata se tako može kupiti za prvih šest koncerata po cijeni od 50 eura, odnosno pola pretplate. Drugi dio se zatim može kupiti krajem godine, a vaša će mjesta i dalje biti rezervirana i čekati vas. Tako ćete zapravo cijelu godinu imati, kao i na svakoj drugoj predstavi, svoja fiksna mjesta u dvorani. Imamo i popuste, koje mogu ostvariti umirovljenici, osobe s invaliditetom i studenti, a pretplata za njih iznosi 70 eura. Mi se nadamo da će novi prostor, nova dvorana i novi koncertni klavir, pogotovo repertoar ove sezone, privući i brojne nove pretplatnike, odnosno posjetitelje na pojedinačnim koncertima. Dakle, ako vas ne zanimaju svi koncerti, možete doći i na pojedinačne. Za sada se prodaju samo pretplate, a karte će za sve koncerte u prodaju ući 15. rujna. Nakon 15. rujna možete već poklikati preko aplikacije Core event i uzeti karte za pojedinačne koncerte u sezoni. Pretplata se može kupiti na dva načina: ili unutar Core event sustava ili na različitim prodajnim mjestima diljem Hrvatske. Također, kartičnim plaćanjem može se kupiti na vratarnici Kulturnog centra. Sve ono što je Franjo Krežma bio mi želimo i našoj novoj dvorani, to je jedan kvalitetan, vrhunski, virtuozni osječki umjetnik koji je u svojoj karijeri doživio priznanje zaista cijele Europe. Osječko, a vrhunsko - to želimo da bude i naša dvorana, Dvorana “Franjo Krežma” - naglašava Majić.