Maratinci trče počasni krug na Špancirfestu 2024.
ŠPANCIRFEST
2.9.2024., 12:53
ZAVRŠEN JE 26. ŠPANCIRFEST U VARAŽDINU

“Maratonci” rasprodani

Nastupom Zorana Predina i koncertom grupe Psihomodo pop na pozornici kod varaždinskog Starog grada u nedjelju navečer u Varaždinu je završio 26. Špancirfest, koji je u deset dana trajanja, procjenjuje se, obišlo 330.000 posjetitelja. Jedna od najdugovječnijih hrvatskih ljetnih manifestacija, Špancirfest u Varaždinu, ove je godine posjetiteljima ponudio više od 500 različitih programa, 200 glazbenih sadržaja i 80 uličnih performansa na pet trgova i na gradskim ulicama u staroj gradskoj jezgri.

Koncert Baby Lasagne s 25.000 posjetitelja bio je najposjećeniji koncert, a većina programa održanih na pozornici kod Vile Bedeković bila je rasprodana, među njima i predstava "Maratonci trče počasni krug" HNK-a u Osijeku te koncerti Triju tenora i Josipe Lisac, a vrlo dobro bili su posjećeni i ostali koncerti, npr. koncert Rock opera, održan pretposljednjeg dana festivala.

- Neki programi su čak bili posjećeni i iznad naših očekivanja. Vikendom je Špancirfest uobičajeno dobro popunjen, a koncertom Baby Lasagne i Tonyja Cetinskog usred tjedna dodatno smo potaknuli veći broj posjetitelja. Pokazalo se dobrim potezom - rekla je direktorica Turističke zajednice grada Varaždina, Jelena Toth.