Graffiti Trio
ANDRINA PERIĆ
1.9.2024., 18:11
9. Rab Jazz Fest

Otvoren koncertom Graffitija

U predivnom ambijentu crkve Sv. Ivana Evanđelista, u subotu je otvoreno 9. izdanje Rab Jazz Festivala. Ovogodišnje izdanje zapravo je započelo kulturnom razmjenom Trieste Loves Jazz festivala iz Italije s Rab Jazz Festom, koncertom Emanuelea Graffitija i njegova trija, koji je publiku svojim sofisticiranim melodijama i energičnim improvizacijama uveo u svijet vrhunske jazz glazbe. Emanuele Grafitti Trio sastav je u kojem, osim Emanuelea Grafittija, nastupaju i Simone Lanzi i Andrea Paoletti, tri mlada glazbenika iz Trsta, a inspiraciju za svoje nastupe ovaj akustični trio pronalazi u novom flamencu i latino glazbi. Izvode i pop-rock skladbe. Na otvorenju Rab Jazz Festivala, Bruno Mičetić, umjetnički ravnatelj, dao je kratku najavu svega što posjetitelje čeka u ova naredna četiri dana.
- Veliko je zadovoljstvo nakon 8. izdanja Rab Film Festivala i bogate ponude koju je domaćoj i stranoj publici kroz pet dana omogućio, “uploviti” u jazz festival koji će i ove godine ugostiti vrhunske izvođače i vjerujem ponovno pružiti zadovoljstvo brojnoj publici. Manifestacijama ovakvog tipa, koje su do sada pokazale i dokazale svoju kvalitetu i izazvale zavidan interes javnosti podižemo naš grad i turističku ponudu na jednu višu razinu koja našu destinaciju pozicionira među poželjnije, i to je veliki uspjeh, objediniti bogatstvo kulturnih i prirodnih ljepota našeg otoka s manifestacijama visoke kvalitete koje su same po sebi dovoljan razlog za dolazak, odnosno ostanak. Očekuje nas vrhunski četverodnevni glazbeni doživljaj koji će definitivno uljepšati ljetne večeri svim ljubiteljima jazza, i nadam se da ćemo i ovoga puta biti dobri domaćini velikim glazbenicima koji nam stižu - izjavio je gradonačelnik Nikola Grgurić.
Osim nastupa sastava Emanuele Grafitti Trio, do ponedjeljka 2. rujna na repertoaru su: Bigeste Sekstet, Tony Lakatos Quintet, Davor Doležal Trio, Marko Črnčec Trio, Elvis Stanić French Touch – Accordion Project, Momento Cigano i Rock Masters Planet Clapton – Planet Hendrix. Jutros je, na Trgu slobode (Pjaceti), svoj nastup imao i Bigeste Sekstet, a danas navečer, također u crkvi Sv. Ivana Evanđelista, svoj nastup imat će Tony Lakatos Quintet. Rab Jazz Festival održava se u organizaciji Pučkoga otvorenoga učilišta Rab, a pod pokroviteljstvom Grada Raba.