predstava Tajna Milke Trnine, Sl. Brod 2024.
Zoran Osrečak
26.8.2024., 18:50
ANSAMBL AMATERSKOG KAZALIŠTA “JOSIP BADALIĆ” IZ KRIŽA

“Tajna Milke Trnine” u Sl. Brodu

Ansambl amaterskog kazališta "Josip Badalić" iz Križa nastavlja gostovanja sa svojim novim komadom "Tajna Milke Trnine". Ova svježa i inovativna kazališna predstava gostuje u Slavonskom Brodu, na otvorenoj pozornici KKD-a "Ivana Brlić-Mažuranić", i to 27. kolovoza s početkom u 20.15, u sklopu 17. Festivala amaterskih kazališta koji organiziraju domaćini iz Satiričkog kazališta mladih.
Priča vodi gledatelje kroz intrigantni svijet inspektora Ivora Lune i njegove asistentice Sare, koji dolaze u Križ kako bi ušli u trag jedinog tonskog zapisa velike hrvatske operne dive Milke Trnine. Ovaj nov i moderan kazališni komad ostvaren je u suradnji redateljice, profesorice Iskre Matejak i nadahnutog autora teksta Tihomira Mraovića, prema priči iz njegove istoimene knjige.
Lik Milke Trnine ovaj će put igrati sopranistica Antonija Žarković. Valja istaknuti i Darija Nikšića, koji je za ulogu inspektora Lune dobio priznanje za najbolju glavnu mušku ulogu na 27. Smotri kazališnih amatera u Sv. Ivanu Zelini. Ostatak ansambla čine: Jana Krivec, Jasenka Gotić, Željko Podvorec, Dario Vasiljević, Igor Mikulčić, Lorena Beker i Ivan Miletić.