Predstava "Jimmy Ćorak" autora Matije Čigira, Ivana Plazibata i Ivane Vuković
DLJI
2.8.2024., 17:59
75. DUBROVAČKE LJETNE IGRE

Premijerno izveden "Jimmy Ćorak"

Predstava "Jimmy Ćorak" autora Matije Čigira, Ivana Plazibata i Ivane Vuković premijerno je prikazana na tvrđavi Revelin u Dubrovniku u sklopu dramskog programa 75. Dubrovačkih ljetnih igara. Treća je to dramska premijera na 75. Igrama, a riječ je o koprodukciji Dubrovačkih ljetnih igara, Umjetničke organizacije Punctum, Kuće Klajn i KunstTeatara.

Dramaturginja i jedna od autora Ivana Vuković istaknula je da je autorski trio na projektu počeo raditi prije dvije godine.

- Bili smo zajedno na rezidenciji u Kući Klajn. Namjerno, da dođemo bez ideja pa da vidimo što se događa u susretu nas troje, kad se susretnu naše ideje i počnemo razgovarati o tome što nas u kazalištu zapravo zanima. Možda i nešto što dotad nismo imali priliku raditi - rekla je Vuković.

Dodala je Vuković da je za autorski trio bio izazov raditi na monodrami, što je tražilo specifičan pristup radu.

- Imamo jednog izvođača, kojem je improviziranje samo po sebi drukčije nego kad ima partnera. Tako da smo redatelj i ja fingirali partnerstvo s glumcem. Izazivati ga i nuditi mu puno više toga nego da smo imali više glumaca - izjavila je Vuković i napomenula da predstava ima tehničku posebnost: "Publika ima slušalicu u uhu za vrijeme izvedbe i na neki način pred kraj pomaže izvođaču da predstavu i završi".