"Kavana bez imena" i "Amor more"
PROMO
30.7.2024., 17:03
NOVE LJUBAVNE AVANTURE

Dva nova naslova naklade OceanMore

Naklada OceanMore objavila je dva nova romana - "Amor more" cijenjenog francuskog pisca Pascala Quignarda i "Kavana bez imena" nagrađivanog austrijskog scenarista, glumca i romanopisaca Roberta Seethalera.

 

Svoju galeriju izmaštanih i povijesnih likova, glazbenika, Pascal Quignard smjestio je u Europu 17. stoljeća, izmučenu vjerskim ratovima, gladi, nasiljem i epidemijom, stoji u najavi izdavača. Okosnica je ljubavna priča između virtuozne gambistice i skladatelja i lutnjista, koji se od Cherbourga do Antwerpena, od Dunkerquea do Zeebruggea, od Oostendea do Margatea "strastveno vole, lutaju, rastaju i sastaju."

 

Njih dvoje s njemačkim skladateljem i prijateljem svira u salonima diljem Europe. Njihove se životne priče isprepleću s onima slavnih suvremenika, kao što su skladatelji Sainte Colombe i Blancheroche, kneginja Sibylle von Württemberg, slikar Geoffroy Meaume, pjevačice Madame d'Autun i Anna Bergerotti, lutnjist Kapsberger...

Pascal Quignard (1948., Verneuil-sur-Avre) dobitnik je najvećih francuskih i inozemnih nagrada. Proteklih 30 godina bavi se isključivo književnim radom često tematizirajući osamljenost, sjećanje, čin čitanja, glazbu, ljubav, jezik, prapočetke svijeta i čovjeka, spajajući nasljeđe Europe i Istoka. Napisao je više od 60 knjiga, prevođenih na brojne svjetske jezike.

 

U "Kavani bez imena" Robert Seethaler prikazuje poslijeratni Beč, gdje se osjeća duh novog vremena u kojem mladi Robert Simon otvara kavanu koja ubrzo postaje mjestom susreta, novih ljubavi, smiješnih i tragičnih priča živopisnih likova. Tu su propali boksač René i njegova žena Mila, vjerna Robertova pomoćnica, umirovljeni blagajnik, slikar Mischa i mljekarica Heide, čije ljubavne svađe odjekuju ulicama, kao i Jascha, neobična djevojka iz Hrvatske.

Robert Seethaler (1966., Beč) završio je dramsku školu u Beču i dugi je niz godina radio na televiziji i u kazalištu. Romani su mu prevedeni na četrdeset jezika, bio je finalist Međunarodne nagrade Booker s romanom "Čitav jedan život".