roman "Zlikovac početnik" (John Scalzi)
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
28.7.2024., 20:49
NAJNOVIJE DJELO JOHNA SCALZIJA

Objavljen roman “Zlikovac početnik”

Zagrebački izdavač Mozaik knjiga objavio je ovih dana roman "Zlikovac početnik" jednog od danas najpopularnijih svjetskih pisaca znanstvene fantastike Johna Scalzija.
Roman "Zlikovac početnik", u prijevodu Ire Martinović, opisuje se kao urnebesna komedija o herojskim zlikovcima, hiperinteligentnim mačkama i dupinskim sindikatima.
Radnja Scalzijeva novog djela prati Charlieja, razvedenog učitelja s cimericom mačkom. Žive u kući koju njegova obitelj želi prodati, no on samo želi otvoriti pub u središtu grada, za što mu banka treba odobriti kredit. Otuđeni ujak oporučno ostavi zlikovačku kompaniju, što Charliejev život okreće naglavačke.
Scalzijev debitantski roman "Old Man's War" osvojio je nagradu John W. Campbell za najboljeg novog autora, a za svoj najnoviji roman ušao je u Amazonov odabir za knjigu godine i Goodreadsov odabir za najbolju knjige znanstvene fantastike. Njegovi su romani bestseleri New York Timesa, a za svoj rad primio je već tri prestižne Hugo nagrade, za uspjehe u znanstvenoj fantastici.