Škola čarobnih životinja 2
26.7.2024., 17:15
OLJKIĆ U SUBOTU

KC Osijek: Igrani film za djecu

Subote prijepodne tijekom srpnja i kolovoza rezervirane su za programe OLJKIĆ-a, a u subotu, 27. srpnja s početkom u 11 sati u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek prikazujemo igrani film za djecu "Škola čarobnih životinja 2". Film je adaptacija istoimene knjige nagrađivane dječje autorice Margit Auer. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik, a ulaz je slobodan.

 

Kao i u prvom filmu "Škola čarobnih životinja" (prikazanom u sklopu OLJKIĆ-a prošle godine), i u drugom nastavku pratimo Idu i Bennija i izazove s kojima se susreću. Ida i Benni pohađaju neobičnu školu Winterstein, a u njoj učenici dobivaju čarobnu životinju koja im pomaže da se lakše nose s preprekama i izazovima. Osim toga, one su tu da im budu podrška i glas razuma kada je to potrebno. Kako svaka školska godina nosi i nove izazove, tako se ove godine učenici moraju udružiti sa svojim čarobnim životinjskim prijateljima kako bi riješili zagonetku tajanstvenih rupa koje se pojavljuju na školskom dvorištu.

 

Usporedno, kreću pripreme i probe za kazališnu predstavu kojom će se obilježiti velika obljetnica škole Winterstein. Pred djevojčicom Idom nije nimalo lak zadatak: u svojoj novoj ulozi redateljice kazališne predstave, Ida mora odlučiti komu dodijeliti glavnu ulogu - vođi školske bande Helene ili sramežljivoj, ali talentiranoj Anna-Leni… Film traje 103 minute.

 

Redatelj filma, koji je namijenjen djeci starijoj od osam godina, je Sven Unterwaldt Jr. Glume: Emina Maier, Loris Sichrovsky, Lilith Julie Johna, Leonard Conrads, Emilia Pieske, Nadja Uhl, Justus von Dohnányi, Heiko Pinkowski, Milan Peschel, Marleen Lohse. U hrvatskoj sinkronizaciji glasove su posudili: Rina Radmilov, Marta Simikić, Lora Simikić, Jan Kovačić, Goran Malus, Noa Zelenko, Magic Leon, Dražen Bratulić, Lana Blaće, Jadranka Krištof, Goran Vrbanić, Darko Janeš, Ana Ćapalija, Kristina Habuš, Nikola Nedić, Emina Pršić.