koncert Simfo-rock
KRISTIJAN CIMER
16.7.2024., 19:50
HNK U OSIJEKU DOVODI SVOJ HIT

“Simfo-rock koncert” gostuje u Đakovu

Popularni "Simfo-rock koncert" HNK-a u Osijeku bit će drugi put izveden u Đakovu, i to 18. srpnja u 21 sat, u Strossmayerovu parku.

- Prije svega smatram da je u pitanju atraktivan, pomno odabran, program koncerta. Sve su to skladbe koje osvajaju srca šire publike već najmanje 50 godina, remek-djela grupe Queen, Abbe, Beatlesa, Deep Purple, Led Zeppelina i drugih genijalnih bendova i autora. Naravno, nema dobroga koncerta bez dobrih izvođača. Spomenimo ovdje, prije svega, naš odličan orkestar potpomognut mladim i perspektivnim rock-bandom Echoes. Spoj simfonijskoga orkestra i rock-banda daje impresivno bogat i moćan zvuk. Angažirani su ovdje i gotovo svi naši solisti koji imaju pjevačke sklonosti i sposobnosti, uz postojeće operne, i za rock-glazbu. Sjajna ekipa stvarala je i nosila ovaj koncert: Ivana Medić, Karlo Miličević, Gordana Kalmar, Vesna Baljak, Sanja Toth i Davor Solanović uz odlične goste - Miju Rebu, Karla Cvetkovića i Marija Huja. U Đakovu gostujemo drugi put, nakon iznimno uspješnog i kvalitetnog nastupa 14. rujna prošle godine, koji je i ponukao Đakovčane da nas opet pozovu - ističe maestro Mladen Tutavac, pod čijim će ravnanjem koncert biti izveden i u četvrtak u Đakovu.

Uz orkestar Opere HNK-a u Osijeku i rock-band Echoes, solisti su Ivana Medić, Karla Bertić, Davor Solanović, Karlo Miličević, Karlo Cvetković, Mario Huj, Gordana Kalmar, Vesna Baljak i Sanja Toth.