Aromatizirajte vodu i uživajte u okusu i svježini
Za uživanje u okusu i svježini:
BEZALKOHOLNI MOJITO
TEŽINA: jednostavno
VRIJEME: 10 min
SASTOJCI ZA 4 ČAŠE:
1 limeta narezana na ploške
20 listića mente
1,5 l gazirane vode ili tonika
led
l PRIPREMA: U čaše podijeliti limetu i mentu, zgnječiti ih mužarom ili drvenom kuhačom. Dodati led i gaziranu vodu ili tonik. Ukrasiti s mentom i limetom prema želji. Piće možete napraviti u bokalu pa razdijeliti u čaše. Poslužiti odmah.
DETOX VODA
TEŽINA: jednostavno
VRIJEME: 10 min priprema + vrijeme za hlađenje
SASTOJCI:
500 ml vode
50 g svježeg đumbira
20 g svježih krastavaca
listići mente
PRIPREMA: Oguliti đumbir te ga narezati na tanke ploške. Krastavac također oguliti te gulilicom za krumpir narezati na tanke trake, ili ako vam je lakše, nožem na tanke ploške. Mentu oprati i posušiti na papiru. Sve sastojke staviti u staklenu bocu ili bokal s poklopcem, dodati vodu, promiješati i pustiti preko noći u hladnjaku.
AROMATIZIRANA VODA KAO DIGESTIV
TEŽINA: jednostavno
VRIJEME: 10 min priprema + vrijeme za hlađenje
SASTOJCI:
500 ml vode
40 g malina
od 3 do 4 grančice
ružmarina
korica 1 nešpricanog
limuna
PRIPREMA: Limun oprati te gulilicom za krumpir oguliti samo žuti dio kore. Maline pažljivo oprati i posušiti. Grančice ružmarina također dobro oprati kako bi se uklonile eventualne nečistoće. U staklenu bocu ili bokal staviti sve sastojke, preliti s 500 ml vode i pustiti u hladnjaku preko noći.
REMINERALIZIRAJUĆA VODA
TEŽINA: jednostavno
VRIJEME: 10 min priprema + vrijeme za hlađenje
SASTOJCI:
500 ml vode
2 marelice
20 g šljiva
10 g limete
divlji koromač
PRIPREMA: Voće dobro oprati. Šljivama i marelicama ukloniti koštice te ih narezati na manje komade. Limetu narezati na tanke ploške, a stabljiku divljeg koromača oprati i posušiti. Sve sastojke staviti u bocu ili stakleni bokal, preliti vodom i pustiti u hladnjaku preko noći.
AROMATIZIRANA
VODA S KUPINAMA
TEŽINA: jednostavno
VRIJEME: 10 min priprema + vrijeme za hlađenje
SASTOJCI:
500 ml vode
40 g kupina
30 g nektarina
ili breskva
timijan ili menta
PRIPREMA: Nektarinu ili breskvu oprati, ukloniti košticu i narezati na ploške. Kupine oprati i staviti u bocu ili bokal, na njih položiti ploške nektarine ili breskve i na kraju ubaciti opran i osušen timijan. Uliti 500 ml vode i pustiti u hladnjaku preko noći kako bi voće pustilo svoju aromu.