VODA S VOĆEM
PEXELS
7.8.2025., 11:30
Gastro kutak

Aromatizirajte vodu i uživajte u okusu i svježini

Za uživanje u okusu i svježini:

 

BEZALKOHOLNI MOJITO

TEŽINA: jednostavno
VRIJEME: 10 min

SASTOJCI ZA 4 ČAŠE:
1 limeta narezana na ploške
20 listića mente
1,5 l gazirane vode ili tonika
led

l PRIPREMA: U čaše podijeliti limetu i mentu, zgnječiti ih mužarom ili drvenom kuhačom. Dodati led i gaziranu vodu ili tonik. Ukrasiti s mentom i limetom prema želji. Piće možete napraviti u bokalu pa razdijeliti u čaše. Poslužiti odmah.

 

DETOX VODA

TEŽINA: jednostavno
VRIJEME: 10 min priprema + vrijeme za hlađenje

SASTOJCI:
500 ml vode
50 g svježeg đumbira
20 g svježih krastavaca
listići mente

PRIPREMA: Oguliti đumbir te ga narezati na tanke ploške. Krastavac također oguliti te gulilicom za krumpir narezati na tanke trake, ili ako vam je lakše, nožem na tanke ploške. Mentu oprati i posušiti na papiru. Sve sastojke staviti u staklenu bocu ili bokal s poklopcem, dodati vodu, promiješati i pustiti preko noći u hladnjaku.

VODA S VOĆEM
PEXELS

 

AROMATIZIRANA VODA KAO DIGESTIV

TEŽINA: jednostavno
VRIJEME: 10 min priprema + vrijeme za hlađenje

SASTOJCI:
500 ml vode
40 g malina
od 3 do 4 grančice
ružmarina
korica 1 nešpricanog
limuna
PRIPREMA: Limun oprati te gulilicom za krumpir oguliti samo žuti dio kore. Maline pažljivo oprati i posušiti. Grančice ružmarina također dobro oprati kako bi se uklonile eventualne nečistoće. U staklenu bocu ili bokal staviti sve sastojke, preliti s 500 ml vode i pustiti u hladnjaku preko noći.

 

 

REMINERALIZIRAJUĆA VODA

TEŽINA: jednostavno
VRIJEME: 10 min priprema + vrijeme za hlađenje

SASTOJCI:
500 ml vode
2 marelice
20 g šljiva
10 g limete
divlji koromač

PRIPREMA: Voće dobro oprati. Šljivama i marelicama ukloniti koštice te ih narezati na manje komade. Limetu narezati na tanke ploške, a stabljiku divljeg koromača oprati i posušiti. Sve sastojke staviti u bocu ili stakleni bokal, preliti vodom i pustiti u hladnjaku preko noći.

 

 

AROMATIZIRANA
VODA S KUPINAMA

TEŽINA: jednostavno
VRIJEME: 10 min priprema + vrijeme za hlađenje

SASTOJCI:
500 ml vode
40 g kupina
30 g nektarina
ili breskva
timijan ili menta

PRIPREMA: Nektarinu ili breskvu oprati, ukloniti košticu i narezati na ploške. Kupine oprati i staviti u bocu ili bokal, na njih položiti ploške nektarine ili breskve i na kraju ubaciti opran i osušen timijan. Uliti 500 ml vode i pustiti u hladnjaku preko noći kako bi voće pustilo svoju aromu.