ledeni brijeg
Nataša Pralica/Natašine slastice www.kolaci.biz
19.12.2024., 12:23
Nataša Pralica/Natašine slastice www.kolaci.biz

Recept: Ledeni brijeg

SASTOJCI

300 g Plazma keksa

250 ml mlijeka za namakanje

1 žlica ekstrakta vanilije

1 l mlijeka

150 g šećera

2 vanilin-šećera

125 g margarina ili maslaca

3 pudinga od vanilije

DEKORACIJA

500 ml vrhnja za šlag

naribana čokolada

KREMA

U zdjelu dodajte puding od vanilije, šećer, vanilin-šećer i 200 ml mlijeka te promiješajte. Preostalo mlijeko stavite kuhati. Kada zakipi, sklonite ga sa strane i umiješajte pripremljene sastojke. Vratite sve zajedno kuhati. Prebacite vruću kremu u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Kada se krema ohladi, uklonite foliju te ju izradite. Dodajte narezani margarin ili maslac sobne temperature i miksajte da dobijete lijepu kremu.

SLAGANJE

U zdjelu dodajte mlijeko za namakanje i ekstrakt vanilije. Umačite Plazma keks te ga slažite na pladanj 4 x 4 komada. Rasporedite prvi dio kreme. Nastavite slagati kekse na jednaki način, ali po tri komada u redu.

Rasporedite drugi dio kreme. Poslažite posljednji sloj keksa na isti način, po dva komada u redu. Rasporedite preostalu kremu preko cijelog kolača. Pokrijte aluminijskom folijom i stavite ga u hladnjak da se stegne.

DEKORACIJA

Izradite vrhnje za šlag. Premažite ga preko cijelog kolača. Povlačite lagano vilicom po površini da dobijete lijepe šare. Naribajte čokoladu. Stavite u hladnjak.

logo kolaci.biz