
Recept: Ledeni brijeg
SASTOJCI
300 g Plazma keksa
250 ml mlijeka za namakanje
1 žlica ekstrakta vanilije
1 l mlijeka
150 g šećera
2 vanilin-šećera
125 g margarina ili maslaca
3 pudinga od vanilije
DEKORACIJA
500 ml vrhnja za šlag
naribana čokolada
KREMA
U zdjelu dodajte puding od vanilije, šećer, vanilin-šećer i 200 ml mlijeka te promiješajte. Preostalo mlijeko stavite kuhati. Kada zakipi, sklonite ga sa strane i umiješajte pripremljene sastojke. Vratite sve zajedno kuhati. Prebacite vruću kremu u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Kada se krema ohladi, uklonite foliju te ju izradite. Dodajte narezani margarin ili maslac sobne temperature i miksajte da dobijete lijepu kremu.
SLAGANJE
U zdjelu dodajte mlijeko za namakanje i ekstrakt vanilije. Umačite Plazma keks te ga slažite na pladanj 4 x 4 komada. Rasporedite prvi dio kreme. Nastavite slagati kekse na jednaki način, ali po tri komada u redu.
Rasporedite drugi dio kreme. Poslažite posljednji sloj keksa na isti način, po dva komada u redu. Rasporedite preostalu kremu preko cijelog kolača. Pokrijte aluminijskom folijom i stavite ga u hladnjak da se stegne.
DEKORACIJA
Izradite vrhnje za šlag. Premažite ga preko cijelog kolača. Povlačite lagano vilicom po površini da dobijete lijepe šare. Naribajte čokoladu. Stavite u hladnjak.