Recept: Božićne zvjezdice s cimetom
SASTOJCI
3 bjelanjka
250 gr šećera u prahu
1 vanilin-šećer
15 g cimeta
400 g prženih mljevenih
lješnjaka
PO POTREBI
1 bjelanjak
80 g šećera u prahu
Priprema
Bjelanjke izmiksajte u čvrst snijeg da se zarez noža u njemu ne spaja. Šećer u prahu dodajite malo-pomalo brzo miješajući. Od dobivene smjese odvojite dvije pune žlice, trebat će vam za premazivanje zvjezdica.
Preostale bjelanjke miksajte najmanjom brzinom, dodajite postupno vanilin-šećer, cimet i oko 15 dag lješnjaka. Dodajte preostale lješnjake i umijesite tijesto. Površinu posipajte šećerom u prahu i razvaljajte tijesto.
Kalupićima izrezujte zvjezdice (olakšajte si umakanjem kalupa u vodu). Slažite zvjezdice u lim obložen masnim papirom. Svakoj zvjezdici ispunite površinu bjelanjcima, koje ste odvojili nastranu. Ako se nešto bjelanjka razlije sa strane, obrišite s pomoću malo vode. Stavite peći na 140 Celzijevih stupnjeva oko 25 minuta. Ostavite ih da se ohlade. Spremite ih u limenu kutiju neka odstoje.