Gladijator 2, 2024.
YOUTUBE
11.10.2024., 14:45
Dugoočekivani nastavak

“Gladijator 2” u kinima od 14. studenog

Dugoočekivani nastavak filma "Gladijator" sve nam je bliže. Objavljeno je kako će svoju svjetsku premijeru film "Gladijator 2" imati u Londonu, i to za mjesec dana, nakon čega kreće s projekcijama u ostatku Europe i svijeta.
Iako na isti datum film ima svoju premijeru primjerice i u Francuskoj, početak prikazivanja u Londonu označava službenu svjetsku premijeru s crvenim tepihom, na koji stiže glumačka i ostala ekipa, s tim da su među gostima kraljevska i neka poznata imena jer je događaj, između ostaloga, humanitarnog karaktera – takozvani Royal Film Performance. Uz vijest o navedenoj premijeri objavljen je i prilog o tome kako je sniman ovaj epski nastavak.
“Gladijator", film Ridleya Scotta koji nas je sve oduševio prije 24 godine, osvojio je pet Oscara uključujući one za najbolji film i najboljeg glavnog glumca (Russell Crowe), a njegov nastavak nastojat će privući obožavatelje originala, ali i nove. Priča film "Gladijator 2" nastavlja epsku sagu o moći, intrigama i osveti u starom Rimu. Radnja je smještena godinama nakon što je svjedočio Maximusovoj smrti, i to od svog ujaka (Joaquin Phoenix), a sad je Lucius (Paul Mescal) prisiljen ući u Kolosej nakon što su mu dom osvojiti tirani koji su zauzeli Rim. Budućnost Carstva je u pitanju, a Lucius mora unutar sebe pronaći snagu i čast kako bi vratio Rim njegovim ljudima.


Ridley Scott režirao je i "Gladijatora 2", scenarij je napisao David Scarpa, a uz Mescala glume Pedro Pascal, Connie Nielsen, Denzel Washington, Joseph Quinn, Fred Hechinger i Derek Jacobi. Gladiator III navodno je također u planu, iako detalji oko toga još nisu poznati.
“Gladijator 2” svoju posebnu svjetsku premijeru imat će 13. studenoga u Londonu, dan poslije dolazi u odabrana europska kina, a u američka i kanadska doći će 22. studenoga. U hrvatska kina “Gladijator 2” dolazi od 14. studenoga.