"Venom 3: Posljednji ples"("Venom: The Last Dance")
SONY PICTURES
6.10.2024., 12:01
USKORO U KINIMA

Hardyjev konačni pozdrav Venomu

Završni dio trilogije o neobičnom prijateljstvu Eddieja Brocka i njegova simbiota te ujedno posljednji film Toma Hardyja o Venomu, "Venom 3: Posljednji ples" ("Venom: The Last Dance"), u hrvatskim će kinima zaigrati 24. listopada.

Eddie i Venom su u bijegu. Progonjen od oba svoja svijeta, dvojac je prisiljen donijeti razornu odluku koja će spustiti zavjesu na Venomov i Eddiejev posljednji ples.

Novi film nastavlja se tamo gdje se posljednji put vidjelo Eddieja Brocka i njegova simbiota - u Meksiku. Osim što su bjegunci pred zakonom, u lov na njih dvojicu uključuje se vojska, predvođena (navodno) generalom Orwellom Taylorom i njegovim specijalnim timom imena Jury. Uz zemaljsku prijetnju Venomu, iz svemira stiže još simbiota i čudovišta, koji traže Eddieja i njegova neobičnog prijatelja simbiota.

Traileri su upućuju na to da je Venom prijetnja za cijelu Zemlju, te kako će ona okončati ako on i Eddie ostanu zajedno. To očito znaju general i njegov tim, te nastoje zarobiti Venoma i ostale simbiote koji se mogu vidjeti u traileru. Kako bi Venom mogao presuditi Zemlji, još se ne zna, ali mnogi nagađaju da sve ima veze s "kodeksom" u Eddiejevim stanicama, a koji je povezan s Venomovim i tvorcem svih simbiota - Knullom.

Osramoćeni novinar Eddie Brock 2018. dobio je neobično društvo kad se u njegovu životu pojavio izvanzemaljski simbiot, te su njih dvojica, kao Venom u dva svoja filma i u jednom Spider-man filmu, proživljavala kaotične avanture. Avanturi očito dolazi, kraj jer je zvijezda filma Tom Hardy izjavio da je ovo posljednji dio trilogije i njegov posljednji Venom film.

Hardy se vraća ulozi Eddieja Brocka i ponovno će posuditi glas Venomu. Od poznatih lica pojavit će se i Peggy Lu kao gospođa Chen, vlasnica trgovine koja se sprijateljila s Eddiejem i Venomom, a Stephen Graham ponovno je u ulozi detektiva Mulligana, koji u sebi nosi simbiota Toxina. Novi lik je doktorica Payne, koju igra Juno Temple.

“Venom 3: Posljednji ples" režira Kelly Marcel; ona je također napisala scenarij za film, kao i za prva dva nastavka.