PROMO
1.10.2024., 15:05
U HRVATSKIM KINIMA 17. LISTOPADA

Odličan start za crtić “Divlji robot”

Nova animirana SF obiteljska avantura Universala i DreamWorksa "The Wild Robot" stigla je u američka kina, u kojima je s odličnih 35 milijuna dolara ostvarila start izvan svih očekivanja s odličnih 35 milijuna dolara.

DreamWorks film predstavlja kao snažnu priču o otkrivanju samog sebe, promatranje odnosa između tehnologije i prirode te istraživanje što uopće znati biti živ i povezan sa svim živim bićima. U središtu radnje je robot ROZZUM 7134, skraćeno Roz, koji se nađe na pustom otoku na napuštenoj Zemlji i mora se naučiti prilagoditi okolišu, a s vremenom gradi sve bolji odnos s tamošnjim životinjama i postane roditelj malom guščiću.

Očekivalo se kako će ekranizacija omiljenih dječjih knjiga Petera Browna u svom prvom vikendu zaraditi između 24 i 30 milijuna dolara, a u Universalu su bili čak i skromniji s procjenom od 20 milijuna. Budžet je bio nemalih 78 milijuna dolara, bez troškova marketinga. U ostatku svijeta zaradio je još 18 milijuna dolara, s tim što u većinu europskih zemalja stiže tek sredinom listopada, kada se očekuje i skok zarade. Osim odličnih prvih rezultata gledanosti valja spomenuti i da film ima odlične komentare kritičara te čak 98 % (od 133 kritike) na portalu Rotten Tomatoes.

Riječ je o ekranizaciji jedne od nagrađivanih dječjih knjiga Petera Browna koja je jako brzo postala svjetska senzacija te bila i bestseler New York Timesa, što je Browna inspiriralo za trilogiju koja uz "The Wild Robot" uključuje naslove "The Wild Robot Escapes" i "The Wild Robot Protects".

Režiju potpisuje Chris Sanders ("Kako izdresirati zmaja", "Croods", "Lilo i Stitch") koji je napravio adaptaciju scenarija prema Brownovim knjigama, a glasove su u originalu posudili redom poznata holivudska imena: Lupita Nyong'o, Pedro Pascal, Kit Connor, Catherine O'Hara, Bill Nighy, Stephanie Hsu te Mark Hamill, Matt Berry i Ving Rhames. Animirani film "The Wild Robot" će u Hrvatskoj imati prijevod "Divlji robot", a u kina bi trebao doći od 17. listopada ove godine.