smrtonosni susret
20.9.2024., 07:00
TRILER KOJI SE NE PROPUŠTA

“Smrtonosni susret” stigao u kina

Izopačena jednonoćna avantura pretvara se u brutalan niz ubojstava serijskog ubojice

Ovo žanrovsko ljeto bilo je relativno dobro za žanr horora i(li) trilera jer uspjeh na kinoblagajnama imao je film “Sakupljač duša” (“Longlegs”) s Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi, koji je u srpnju postao horor-film s najvećom zaradom među nezavisnim filmovima u posljednjem desetljeću, a dobre ocjene kritike imao je i film “Maxxxine” scenarista i redatelja Tija Westa.

Od producenata kritički hvaljenih filmova “Barbarian” i “Late Night with the Devil” dolazi film “Smrtonosni susret”, neumoljiv triler koji iznenađuje publiku na svakom koraku i drži je na rubu sjedala. Najava je to filma u režiji JT-ja Mollnera, najpoznatijega po režiji filma “Odmetnici i anđeli”, u kojemu su u glavnim ulogama Willa Fitzgerald, Kyle Gallner, Barbara Hershey i Ed Begley Jr.

Ništa nije kako se čini kada se izopačena jednonoćna avantura pretvori u brutalan niz ubojstava serijskog ubojice. Napetost raste kako se protagonisti bore za preživljavanje u ovoj smrtonosnoj igri mačke i miša. S neočekivanim obratima i šokantnim otkrićima, “Smrtonosni susret” je film koji ne smijete propustiti, piše u sinopsisu filma nelinearne naracije koji je podijeljen u šest poglavlja i epilog.

smrtonosni susret

Kako kaže Katie Rife za Roger Ebert, utjecaj Quentina Tarantina iščitava se iz dijaloga i nelinearne strukture priče. Iako se bavi tim temama kroz dijaloge, film ne nudi nove perspektive o rodnim odnosima, nasilju prema ženama ili povezanosti nasilja sa seksualnošću te dodaje i da film ima mnogo potencijala i subvertira uobičajene horor-trope.

U članku za The Independent novinar Jacob Stolworthy ističe kako je film, koji se fokusira na vezu između muškarca i žene koja se razvija u nešto zlokobnije, već zaradio pozitivne kritike, a s ocjenom od 95 % na Rotten Tomatoesu kritičari su ga opisali kao jedno od najvećih filmskih iznenađenja godine, posebice zbog zamršene priče i nepredvidljivih obrata. Također je film posebne pohvale dobio od filmaša Fedea Alvareza i glazbenika Kida Cudija, koji su ga nazvali remek-djelom horor-žanra.n