76th Emmy Awards 2024.


76th Emmy Awards 2024.

13.9.2024., 07:00
S NEDJELJE NA PONEDJELJAK U 2 SATA UŽIVO NA HTV2

Izravan prijenos svečane dodjele nagrada Emmy

Dodjelu nagrada u studiju HRT-a komentirat će Nenad Korkut, Dean Sinovčić i Boško Picula

Nakon što je u siječnju ove godine održana jubilarna, 75. dodjela nagrada Emmy, s nedjelje, 15., na ponedjeljak, 16. rujna, u 2 sata, uz izravan prijenos na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV2), u losanđeleskom Peacock Theateru održava se 76. dodjela godišnjih priznanja Američke akademije televizijskih umjetnosti i znanosti.

Razlog tom presedanu četveromjesečna je odgoda prošlogodišnje dodjele Emmyja, s rujna 2023. na siječanj 2024. Odgodu je uvjetovao štrajk američkih scenarista i glumaca, koji je od svibnja do studenoga prošle godine gotovo paralizirao rad najmoćnije industrije zabave na svijetu. Štrajkaši su realizirali svoje zahtjeve, ali se američka i filmska i televizijska proizvodnja i dalje prilagođava zbivanjima u 2023., zbog kojih je kasnila realizacija niza projekata. Nominacije za aktualnu dodjelu Emmyja, čiji će voditelji biti Eugene Levy i Dan Levy, objavljene su 17. srpnja 2024.

Dodjelu nagrada u studiju HRT-a komentirat će Nenad Korkut, Dean Sinovčić i Boško Picula. Redateljica prijenosa na HRT-u je Anamaria Corazza, a urednica prijenosa Branka Papić. Na HTV2 od 00.50, uoči prijenosa 76. svečanosti dodjele televizijskih nagrada Emmy, s pregledom nominacija i detaljnim prikazom konteksta, u uvodnom prilogu javlja se Boško Picula, a od 1 sat možete pratiti prijenos s crvenog tepiha.