Super/Man: The Christopher Reeve Story
YOUTUBE
30.8.2024., 16:06
U KINIMA OVE JESENI

Nevjerojatna priča o Christopheru Reeveu

Bio je inspiracija mnogima: superjunak na velikom platnu, ali još veći u stvarnom životu. Riječ je o Christopheru Reeveu, najpopularnijem Supermanu kojeg smo prvi put u toj ulozi upoznali 1978. godine u prvom Donnerovu filmu, a čija je životna priča predstavljena u traileru za novi dokumentarno-biografski film "Super/Man: The Christopher Reeve Story". Priča o Reeveu priča je o nevjerojatnom usponu od nepoznatog glumca do kultne filmske zvijezde čija je izvedba Clarka Kenta iliti Supermana zadala temelje i uzor za svaki sljedeći film o superjunacima. Reeve je bio Superman u ukupno četiri filma, a imao je desetak odličnih uloga prije gotovo fatalne jahačke nezgode 1995. godine koja ga je ostavila paraliziranim od vrata nadolje.

No tu njegova priča kao superjunaka ne završava, štoviše, ona tek počinje. Nakon što je postao kvadriplegičar i shvatio da se želi boriti za svoj život, postao je karizmatični vođa i aktivist u potrazi za lijekom za ozljede leđne moždine te strastveni zagovornik za prava osoba s invaliditetom. Uz to nastavio je svoju filmsku karijeru ispred i iza kamera te se posvetio obitelji koju je obožavao. U filmu ćete vidjeti i čuti zanimljive sugovornike, ali vidjeti i nikad dosad prikazane privatne scene s obiteljskih snimki i arhivskog materijala.

U filmu je sudjelovalo i troje njegove djece u prvim opširnim intervjuima o njihovu ocu. Film u odabrana kina stiže 21. odnosno 25. rujna.