KRISTIJAN CIMER
27.8.2024., 13:57
VFF OVE GODINE TRAJE PET DANA

Osječki film “Frka” otvara festival

Osamnaesti Vukovarski filmski festival otvara osječki film "Frka" (srijeda, 28. kolovoza) u 21 sat, u perivoju dvorca Eltz. Radnja crnohumornog trilera "Frka" smještena je u Osijek, a film je snimila mlada ekipa, uz veliki angažman studenata i (mladih) zaposlenika osječke Akademije za umjetnost i kulturu. Najveće priznanje do sada film je dobio na 71. Pulskom filmskom festivalu, gdje je proglašen drugim najboljim filmom od publike.

- Kako bismo što kvalitetnije proslavili ulazak u punoljetnost, ovogodišnje izdanje 18. VFF-a svečano otvaraju mlade snage hrvatskog filma. Ponosni smo što ćemo Vukovarski festival ove godine u prekrasnom ambijentu Gradski muzej Vukovar na perivoju Dvorca Eltz otvoriti s našom filmskom budućnošću - kažu organizatori.

VFF je pripremio najveći i najbogatiji program u 18 godina postojanja. Festivalska punoljetnost proslavit će se u stilu, jer će se za nagradu Zlatni šlep u kategorijama igranog i dokumentarnog filma natjecati čak 35 filmova, što je više od ukupnog broja naslova prikazanih nekih dosadašnjih izdanja ovog festivala. VFF se održava od 28. kolovoza do 1. rujna, što znači da će publika pet dana imati prilike gledati najnovija vrhunska ostvarenja iz svijeta sedme umjetnosti. Festival se proširio i na nove lokacije. Ove će se godine na čak sedam lokacija održavati redovite projekcije festivala, a uz već poznate, poput perivoja dvorca Eltz, Hrvatskog doma Vukovar, amfiteatra Vukovarskog vodotornja, Ružičkine kuće i dvorane Eltz, kao domaćini festivala vraćaju se Muzej vučedolske kulture te multipleks CineStar. Na otvorenju će biti prikazan i hrvatski kratki animirani film "Šuma Striborova".