Trailer za film Megalopolis
Trailer za film Megalopolis
22.8.2024., 20:41
COPPOLIN FILM

U traileru izmišljeni citati kritičara

Lionsgate se ispričava nakon što je otkriveno da trailer novog filma F. F. Coppole prikazuje izmišljene citate slavnih filmskih kritičara koji navodno kritiziraju Coppoline prijašnje filmove. Lionsgate je povukao svoju najavu za Coppolin samofinancirani ep "Megalopolis", nakon što je kritizirana zbog uključivanja lažnih i pogrešnih citata. Kažu: "Zeznuli smo", prenosi Ravnododna.
Video, objavljen u srijedu, počinje vraćanjem u prošlost kako bi prikazao negativne citate etabliranih kritičara za hvaljene filmove iz Coppoline prošlosti kao što su "Kum" i "Apokalipsa danas". "Genijalnost je često krivo shvaćena", kaže popratna naracija.
Bilge Ebiri iz Vulturea istaknuo je da su mnogi citati izmišljeni i da se ne mogu pronaći u izvornim recenzijama. Primijetio je da se navodni citat Pauline Kael iz New Yorkera iz recenzije "Kuma" ne nalazi nigdje u njezinim sjajnim recenzijama prvih dvaju filmova.
Iako Andrew Sarris iz Village Voicea nije bio obožavatelj "Kuma", citat korišten u traileru – "neuredan, samozadovoljavajući film" – također nije u njegovoj recenziji. Slično tome, iako se kritičaru Daily Newsa Rexu Reedu također nije svidio "Apocalypse Now", citat koji mu se pripisuje – "epsko smeće" – također se nigdje ne može pronaći.
“Lionsgate odmah povlači naš trailer za 'Megalopolis'", rekao je glasnogovornik tvrtke u izjavi za Variety. "Iskreno se ispričavamo uključenim kritičarima i Francisu Fordu Coppoli te American Zoetropeu zbog ove neoprostive pogreške u našem postupku provjere. Za*ebali smo. Žao nam je."
“Megalopolis" je premijerno prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu, uz podijeljene kritike. Film, opisan kao "rimski ep smješten u modernu Ameriku" s Adamom Driverom u glavnoj ulozi koštao je Coppolu 120 milijuna dolara, a otkupio ga je Lionsgate za distribuciju u SAD-u. Film bi trebao biti objavljen u rujnu.