A Song For Imogene

A Song For Imogene

Ustupljeno
12.8.2024., 15:50
HRVATSKI MEĐUNARODNI FILMSKI FESTIVAL

U tri je dana prikazano pedesetak filmova, i to sa svih strana svijeta

Dodjelom nagrada u Šibeniku završio je prvi Hrvatski međunarodni filmski festival. Pokrenula ga je Ella Mische, američka glumica, redateljica i književnica hrvatskih korijena. Na festivalu je za režiju nagrađen film "Sasquatch Sunset", koji su režirali braća Zellner, koji su bili i gosti festivala, te ostvarenje Brenta Andersona "The Strangers' Case" za scenarij, "A Song For Imogene" proglašen je najboljim filmom. U tri dana festivalskog programa prikazano je 50-ak filmova iz cijeloga svijeta, a mladi su imali priliku učiti od najboljih svjetskih stručnjaka. Mische je za HRT rekla da je htjela iskoristiti svoj rad u posljednjih 20 godina u Los Angelesu i New Yorku i dovesti u Šibenik glumce, producente, redatelje i njihove filmove.

- Počašćena sam što smo ovdje, prvi smo put u Hrvatskoj i ovo je bila naša europska premijera. Bila sam silno iznenađena kad smo dobili nagradu za najbolji film. Napravile smo ga zaista iz ljubavi. Na njemu je radila nevjerojatna grupa žena i to što smo prepoznate na međunarodnom planu i što smo osvojile nagradu daje nevjerojatnu snagu - kaže Kristi Ray, glumica u "A Song For Imogene".

- Počašćen sam nagradom za najbolji scenarij, bio je to prvi scenarij koji sam napisao, još prije deset godina, i bavi se jako važnom temom izbjeglica iz Sirije. Pokušao sam dočarati što su sve prolazili na svom putu u Europu i u SAD - kaže Brandt Anderson.