kriminalistička serija "King"

Kriminalistička serija "King"

Ustupljena fotografija
9.8.2024., 07:58
“KING” OD 12. KOLOVOZA NA HTV2

Istražiteljica Jessica King vidi stvari koje drugima promiču

Ubojstva, silovanja, pljačke, bande, serijski zločini - sve je to njihova domena

Kao istražiteljica u Odjelu za ubojstva, Jessica King (Amy Price-Francis) vidi stvari koje svima drugima u pravilu promiču: na mjestima zločina, u dokazima, u motivima i nagonima sumnjivaca. Prva epizoda kriminalističke serije “King” emitira se u ponedjeljak, 12. kolovoza, u 20.15 na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV2).

Jess je neustrašiva i kreativna u razmišljanju, pa njezina jedinstvena perspektiva rješava slučajeve. Posjeduje i rijetku kvalitetu, nema potrebu sviđati se drugima. Ta je kvaliteta uvlači u nevolje. Prije gotovo dvije godine bivši šef policije poslao je Jess u pozivni centar - policijski ekvivalent slanja u Sibir - zbog teškog neposluha.

U javnost je iznijela informacije o korupciji u policiji. Neki od kolega nisu joj to ni zaboravili, a kamoli oprostili. Jess nije bilo lako prihvatiti da je njezinoj karijeri u policiji došao kraj. Počela je razmišljati o nečemu što je dugo izbjegavala, obitelji, novom životu. Pa se Jess treći put udala, za kolegu iz Odjela za vatreno oružje i bande, detektiva Daniela Slessa (Gabriel Hogan). Danny obožava Jess, ali njihovi napori da dobiju dijete nemaju rezultata, što stvara dodatni pritisak.

kriminalistička serija "King"
Ustupljena fotografija

Kada se narednik Derek Spears (Alan van Sprang) raspadne u javnosti dok sve snima televizija, Jessicu King pozovu da vodi radnu skupinu za teški kriminalitet - policijsku jedinicu koja preuzima slučajeve u kriznim situacijama. Ubojstva, silovanja, pljačke, bande, serijski i grabežni zločini - sve je to njihova domena.

Spears nije baš presretan što King sada vodi “njegovu” skupinu. Nekoć je bio vrlo dobar policajac i bit će opet. Ali trebat će pomoć Jessice King da se vrati u staru formu. Među njima postoji kemija i Jess će biti u napasti. Spears je tip frajera od kakvih je davno odustala. Osim toga, odlučna je u nastojanju da njezin brak s Dannyjem uspije.

Kolege su možda kivni na nju, ali njezina inteligencija, strast prema poslu, šarmantna iskrenost i opak smisao za humor jači su od njihovih sumnji. King razmišlja kreativno i inovativno, a oko za pojedinosti daje joj prednost. Usto je i žilava. Preživjela je osam godina u Ubojstvima, dva braka i više ubodnih rana.

U slobodno vrijeme, ona je supruga, ljubavnica i prijateljica koja se nosi s problemima neplodnosti, bliskosti i povjerenja - i, kao većina žena, ne može propustiti dobru rasprodaju cipela.