brazilska telenovela "Ples sudbine"
18.7.2024., 23:30
NOVA BRAZILSKA TELENOVELA NA HTV1

"Ples sudbine": Priča o magiji, ljubavi i uzburkanoj sudbini iluzionista i krojačice

Davi i Isadora zaljube se nakon njegova bijega iz zatvora, u kojemu je proveo deset godina

Brazilska telenovela "Ples sudbine", čiju prvu epizodu Hrvatska radiotelevizija (HRT) premijerno prikazuje u srijedu, 24. srpnja, na Prvom programu (HRT-HTV1) u 12.25, pripovijeda ljubavnu priču iluzionista Davija i krojačice Isadore, koji se zaljube nakon njegova bijega iz zatvora, u kojemu je proveo deset godina, nepravedno optužen za ubojstvo njezine sestre Elise.

 

U ljeto 1934. Elisa Tapajós priprema se za svoj veliki, 18. rođendan u gradu Poços de Caldas, u saveznoj državi Minas Gerais u Brazilu. Prije početka zabave Elisa dobiva vijest da unajmljena glazbena skupina neće doći na vrijeme. U tome trenutku Elisinoj sestri, osmogodišnjoj Isadori, sine zamisao da bi goste mogao zabavljati karizmatični iluzionist Davi, kojega je upoznala dok je nastupao na ulici. Ocu dviju sestara, sucu Matiasu Tapajósu, ta se zamisao ne sviđa, ali ipak popusti. Elisa je očarana magičarovim trikovima, te se ludo zaljubi u njega, a i on u nju - bila je to ljubav na prvi pogled.



brazilska telenovela "Ples sudbine"

Davi Jardim ima 22 godine i sanja o slavi i bogatstvu radeći ono što najviše voli - zabavlja ljude. Sin je industrijalca iz São Paula, koji je umro nakon što je izgubio sav novac zbog sloma burze 1929. Nakon što dobije poziv da nastupi u Riju de Janeiru, iluzionist Davi govori Elisi da će morati otići na duže vrijeme. Ona pak ne želi biti bez svoga voljenog i rado bi pošla s njime. Zato se odluče vjenčati i provedu prvu ljubavnu noć. Matias, koji Davija smatra šarlatanom, zatekne Elisu i magičara u krevetu, te se razljuti. Tijekom svađe Matias pokuša ubiti Davija, ali bolesno koljeno ga iznevjeri i hitac pogodi Elisu, koja istoga trena premine. Pomoću moći i utjecaja sudac uspije okriviti Davija, kojega uhite. Matiasa pak izjeda krivnja i njegova je patnja tolika da potpuno gubi razum...

“Ples sudbine" priča je o magiji, ljubavi i nadi u kojoj će sudbina iznenaditi i uzburkati živote Isadore i Davija. Zabavni iluzionist i dražesna krojačica borit će se kako bi pokazali da snaga ljubavi uvijek pobjeđuje.

Glavne uloge u “Plesu sudbine” tumače Rafael Vitti (Davi/Rafael), Larissa Manoela (Elisa i Isadora Tapajós), Antonio Calloni (Matias Tapajós), Malu Gali (Violeta Tapajós), Paloma Durante (Heloísa), Olivia Araújo (Augusta), Danilo Mesquita (Joaquim) i Bárbara Paz (Úrsula). Scenarij potpisuje Alessandra Poggi, a režiju Luís Felipe Sá i Luiz Henrique Rios.