Areta, Pula film festival

Areta, Pula film festival

PPF
16.7.2024., 19:51
PULA FILM FESTIVAL: “ŽENA S GUMENIM RUKAVICAMA”

Film s kompletno slavonskom ekipom

Film "Žena s gumenim rukavicama" Marija Šuline prikazan je na Pula film festivalu, u Istarskom narodnom kazalištu, a jutro poslije u razgovoru o filmu sudjelovali su redatelj Mario Šulina, glumice Areta Ćurković i Sandra Lončarić te kostimografkinja Zdenka Lacina Pitlik. Nakon velikog štrajka prosvjetnih radnika 2019. profesor hrvatskog jezika Franjo Nagulov piše scenarij koji zrcali tadašnje događaje, a Šulina prema njemu snima film koji govori o odnosu prosvjetnog, administrativnog i tehničkog osoblja jedne slavonske škole.

- Film smo uspjeli napraviti s kompletnom slavonskom ekipom - naglasio je redatelj Šulina, istaknuvši kako je priča univerzalna i prepoznatljiva, a film je snimio u svojoj bivšoj đakovačkoj osnovnoj školi.

- Imala sam u glavi Mirnu koju želim pokazati, za koje se žene želim boriti - naglasila je Areta Ćurković te dodala kako je puno takvih žena oko nas, s takvim pričama.

- U gerilskim uvjetima napravili smo lijepe filmove - komentirala je glumica Sandra Lončarić ističući ujedno svoje nezadovoljstvo niskobudžetnim snimanjem ovog filma, ali i ostalih slavonskih filmova na ovogodišnjem Pulskom festivalu. Kostimografkinja Zdenka Lacina Pitlik istaknula je kako je svaki glumac dao svoju ideju za kostime.

- Puno sam ih slušala, puno sam razmišljala, tako da je to sve nastalo zajedničkim radom - zaključuje Lacina Pitlik.