dom dom
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
20.11.2024., 14:38
ČESTO OTVARANJE

Stvaranje leda u zamrzivaču zbog prekomjerne vlage i nepravilnog načina spremanja hrane

Stvaranje leda u zamrzivačima najčešće je prouzročeno prekomjernom vlagom koja ulazi u uređaj i nepravilnim načinom spremanja hrane. Da biste spriječili nakupljanje leda, važno je osigurati odgovarajuće uvjete skladištenja i pravilno upakirati namirnice. Jedan od najvažnijih faktora je da svi proizvodi, osobito oni pohranjeni u vrećicama, budu čvrsto zatvoreni. Na taj način smanjuje se količina vlage koja može pridonositi stvaranju leda. Prvi korak u rješavanju tog problema je potpuno odmrzavanje uređaja i čišćenje unutrašnjosti. Nakon što uklonite led, važno je temeljito obrisati sve površine kako biste uklonili ostatke vlage. Jednostavan trik koji može pomoći u smanjenju stvaranja leda je nanošenje tankog sloja ulja na unutrašnje stranice hladnjaka ili zamrzivača. Ulje stvara zaštitu od vlage, čime se smanjuje vjerojatnost stvaranja leda. Izbjegavajte često otvaranje vrata zamrzivača jer svaki put kad ih otvorite, u uređaj ulazi topli zrak koji pridonosi stvaranju leda. Naravno, u prenatrpanom zamrzivaču zrak ne može slobodno kružiti, što može rezultirati bržim stvaranjem leda.