grožđe jedi
ILUSTRACIJA
30.10.2024., 08:59
Kako sačuvati svježinu

Najbolje u hladnjaku

Pri kupnji grožđa vodite računa da grozdovi budu zreli, čvrsti i lijepe boje. Zrelost grožđa možete procijeniti prema njegovoj boji. Zelene sorte trebaju imati žućkastu nijansu. Crveno grožđe ne smije biti zelenkasto. Tamne bi sorte trebale imati izrazito tamnu boju. Ako grožđe duže vrijeme ostavite na sobnoj temperaturi, ono će brzo fermentirati i pokvariti se. Svježinu ćete sačuvati ako ga stavite u hladnjak. Grožđe najčešće jedemo sirovo. No od njega možete napraviti i sok, ocat, džem i pekmez. Ono je vrhunski dodatak voćnim salatama. Ako za voćnu salatu upotrijebite nekoliko vrsta grožđa, i to u različitim bojama, vaša će salata ljepše izgledati, a i okus će biti bogatiji. Grožđe možete kombinirati i sa zelenom salatom i orašastim plodovima.