Ustupljena fotografija
9.10.2024., 18:00
POGREŠKE TIJEKOM KUHANJA

Friteze su nezaobilazne u kuhinji zbog svoje svestranosti i isplativosti

Friteze su postale nezaobilazne u kuhinji zbog svoje svestranosti i isplativosti s obzirom na pećnice. Usprkos tome što su odličan dodatak svakom domaćinstvu mnogi ljudi prave uobičajene pogreške koje se mogu dogoditi i tokom i nakon kuhanja. Uobičajena pogreška koju mnogi čine je stavljanje previše hrane u fritezu u bilo kojem trenutku. Ako to učinite, vaša hrana se možda neće pravilno kuhati i može rezultirati još dužim vremenom kuhanja. Upotreba previše ulja je pogreška koja može prouzročiti loš krajnji rezultat. Velika količina ulja poništava smisao upotrebe friteze, koja se uglavnom smatra zdravijom opcijom kuhanja. Ako zaboravite protresti ili okrenuti hranu na pola pečenja, to često može dovesti do neravnomjerno pečenje hrane. Zgodna je ideja postaviti podsjetnike te protresti košaru friteze svakih nekoliko minuta. To će vam pomoći da osigurate da sve strane vaše hrane budu ravnomjerno kuhane. Pokušajte očistiti fritezu nakon svake upotrebe. Obratite posebnu pozornost na košaru, poslužavnik i unutrašnjost uređaja kako biste osigurali da radi nesmetano.