igp u vinkovcima
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
3.10.2024., 07:30
SVJETSKO PRVENSTVO ZA RADNE PSE

Vodiči i njihovi psi stigli iz čak 38 zemalja

Belgijski ovčar, malinois, Big Boss Daxengel iz Brazila pobjednik je FCI-IGP Svjetskog prvenstva za radne pse u Vinkovcima

Na stadionu Cibalije u Vinkovcima svečano je zatvoreno FCI-IGP Svjetsko prvenstvo za radne pse, koje je trajalo cijeli tjedan. Natjecanje je okupilo sudionike iz 38 zemalja, koji su po završetku natjecanja sudjelovali u svečanom mimohodu vodiča i pasa, nakon kojega je predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza Branko Šare predao zastavu FCI-a predstavnicima domaćina sljedećeg svjetskog prvenstva, Španjolskoj.

igp u vinkovcima
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

U pojedinačnoj konkurenciji prvi je vodič Marcos Rangel iz Brazila, drugi je Pavel Tamáši iz Slovačke, a treća Eva Panáková iz Slovačke. Ekipni pobjednik je tim iz Slovačke, drugo mjesto pripalo je njemačkoj ekipi, a treće ekipi iz Češke. Najbolja u disciplini trag bila je Anna Strömstedt iz Švedske, a u poslušnosti Marcos Rangel Big iz Brazila. Najbolji u pasminama pokazali su se doberman vodiča Pavela Tamášija iz Slovačke, nizozemski ovčar Anne Gry Oyeflaten iz Norveške, njemački ovčar Eve Panákove iz Slovačke i belgijski ovčar Marcosa Rangela. Najstariji vodič bio je Zvonko Klen sa psom Hayco vom Haus Westland iz Hrvatske, a najstariji pas na Prvenstvu Butterfly vom Spiritus Lusitanus iz Portugala.
“Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji - domaćinu, Gradu Vinkovcima, sucima, pomagačima i cijelom timu, što smo uspjeli organizirati Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj. Prema vašim reakcijama, organizacija je bila na visokoj razini i sve je prošlo prema planu i rasporedu. Čestitam svim natjecateljima što su nam dali priliku i što su došli u Hrvatsku. Nadam se kako ste imali odličnih sedam dana u Vinkovcima, bez obzira na rezultate, i da se vidimo opet u budućnosti u Hrvatskoj", rekao je zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić.

igp u vinkovcima
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Čestitkama se pridružio i predsjednik FCI komisije Robert Markschläger: "Organizacija Svjetskog prvenstva zbilja je bila na visokom nivou. Nadam se da ste tijekom ovog natjecanja sklopili nova i obnovili stara prijateljstva." "Nadam se kako ste se odlično proveli i dobro se osjećali u Hrvatskoj i u Vinkovcima. Hvala svim sucima i organizatorima, koji su napravili odličan posao, i nadam se da ćete iz Vinkovaca i Hrvatske prenijeti samo dobra sjećanja. Čestitam svim natjecateljima i organizaciji na uspješnom organiziranju cijelog natjecanja", rekao je predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza Branko Šare.

igp u vinkovcima
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA